Neste: Bournemouth

BournemouthTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley tar imot nyopprykkede Bournemouth anført av tidligere manager Eddie Howe som forlot Turf Moor til fordel for sørkysten for ett år siden.

Gjestene har slitt litt i Championship etter opprykket og får det ikke noe lettere når de skal møte serielederen som både er scoringglade og gjerrige bakover.  

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley kan ha både Dean Marney og Keith Treacy tilbake, mens the Cherries må klare seg uten keeper Ryan Allsop og vingen Matt Ritchie. Lagene har ikke den lengste historien, men på deres 18 møter står Burnley med 6-8-4 og det er første gang de møtes i samme liga. Manager Dyche kan fryde seg over en imponerende hjemmeform i ligaen, samtidig som Bournemouth aldri har vunnet på Turf Moor – hyggeligere blir det også vel vitende at de tre siste kampene har endt i Burnleys favør.

The Clarets har vunnet åtte av sine ti siste ligakamper og troner på toppen av tabellen med ett poeng mer enn Leicester på andre og håper å utvite formen til elleve Championship-kamper uten tap. Sean Dyches mannskap jager en sin femte strake hjemmesier og med et angrep som har nettet 26 mål på 14 kamper og forsvar som kun har sluppet inn åtte mål, ligger alt til rette for en underholdende kamp. Skulle the Cherries vinne på Turf Moor, vil det bli Burnleys 200. tap på Championship-nivå.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Cherries har fått en grei start på Championship-karrieren, men sliter med formen som viser kun fire sikrede poeng av 18 mulige og står i fare for sitt tredje strake tap – første gang siden april 1990. På fremmed gress har det vært litt skuffende for Eddie Howes mannskap (1-2-4) som kan vise til kun en seier og den var mot Doncaster i sesongstarten. Videre baller forsvarsproblemene seg for Dorset-klubben som har sluppet inn hele 19 på de siste syv kampene.

Kampens milepæler blir gjensynet med Eddie Howe som styrte Burnley-skuta i 21 måneder og veteran Michael Duff som ligger an til å få sin 450. start i ligaen.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 9.november kl 16:00