Dyche krever mer

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-sjefen er fornøyd med utviklingen han har sett etter å ha sittet ett år i sjefsstolen og se fram til lørdagens oppgjør på Turf Moor der AFC Borunemouth og tidligere manager Eddie Howe kommer på besøk.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche som ble kåret til månedens manager – i sin tredje nominasjon denne sesongen – røper litt om hva som skjedde bak kulissene etter at Howe forlot Turf Moor til fordel for sin tidligere klubb.

– Jeg ringte Eddie og ønsket han alt vel når han dro og så spurte jeg han ut som hans tanker om det som var her og hva han forlot, sa Dyche. Det var for det meste en pekepinn, noe jeg vil si de fleste managere gjør. Han fortalte meg hva han mente da som gjorde at jeg kunne gjøre noen endringer i vår retning. Det er ting jeg mener vi har endret internt, men det handler ikke bare om rett og galt, det handler om hvordan min sak, om å få spillerne til å tro og levere. 

– I fjor var det spørsmål rundt hva jeg prøvde å gjøre, samtidig som det var spørsmål rundt spillere og stab, men realiteten er at man ikke kan undertrykke egne tanker og tro på det du mener der til det beste for klubben og jeg sover godt om nettene med det vi har gjort her. Det er en fantastisk jobb og vi gleder oss over alle utfordringene som venter, jeg liker tanken å utvikle meg selv og de rundt meg for å bli suksessrike og det er min fokus. Utfordringen er å gjøre det om og om igjen og være nådeløse og det starter denne uken.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tar utmerkelsen (månedens manager) imot aller-nådigst på vegne av meg selv, staben, spillerne og klubben. Det er fint å bli anerkjent, men det er spillerne som til syvende og sist løper ut på og leverer prestasjonen. Jeg og staben forbereder dem på en måte vi mener er riktig og de har gjort det igjen, så jeg er fornøyd med det vi har gjort og historien vi har skrevet. 

– Det blir riktig å si at folk utenfra ikke anså oss å være hvor vi er og vi føler at gruppen er villige til å konkurrere på dette nivå samtidig, men å være på toppen og levere prestasjoner er en vanskelig oppgave. Enn så lenge nærmer vi oss 1/3 av sesongen og de har levert og fått oss dit vi er, sa Dyche.