Neste: Brighton & Hove

Lancashire-laget Burnley tar imot the Seagulls med opprykkambisjoner på Turf Moor. The Clarets er noe svekket og sliter litt med skader på nøkkelspillere, men gjestene er i akkurat samme posisjon og alt ligger til rette for en god kamp på Turf Moor. 

Eddie Howes skadeliste er ikke den hyggeligste og består av Jay Rodriguez (lysken/hofte), Ben Mee (rygg), Danny Lafferty (hamstring) og Martin Paterson (hamstring). Dean Marney pådro seg en hodesmell i kampen mot Birmingham og måtte byttes ut, men regnes med å være tilgjengelig igjen.

Foto: BurnleyFC.com

Sjefen kan bli styrket med en Mee-retur, noe som også hadde vært sårt nødvendig ettersom klubben ikke har noen skadefri venstrebacker (Easton er venstreback, men siden skotten ikke er en del av Howes fremtidsplaner, kommer ikke 24-åringen til å spille for Burnley lenger).

– Han blir undersøkt og vil forhåpentligvis være friskmeldt. Han gikk glipp av tirsdagens kamp, noe som var uheldig både for han og oss, men vi håper han blir klar og tilgjengelig gjennom påsken. Vi trenger så mange skadefri spillere vi kan få og kommer han seg gjennom testen imorgen, blir han med i laguttaket, bekreftet assisterende manager Jason Tindall.

Gjestene må klare seg uten midtbanespillerne Liam Bridcutt og Matt Sparrow (karantene) og Tommy Elphick (Akilles), men for derimot tilbake Gonzalo Jara Reyes fra karantene.

Det har ikke vært så mange kamper mellom lagene gjennom historien, kun 19 oppgjør og de har vært relativt jevne; 7-6-6 i Burnleys favør. De siste fem kampene har vært målfattige og ingen av lagene har klart å score mer enn ett mål mot hverandre.

Det forrige møtet mellom the Seagulls og the Clarets var i desember, den gang dro the Clarets i land en sterk 1-0 seier og jager dermed deres første dobbel over Brighton siden 1972/73-sesongen. Gjestene trives heller ikke på Turf Moor der de kun har vunnet to ganger i ligaen opp gjennom historien.

Foto: BurnleyFC.com

For the Clarets’ del blir dette deres tredje kamp på seks dager der de vant overlenget 5-1 (Portsmouth) i den første, men ble satt på plass av Birmingham 1-3 og har dermed kun vunnet en gang på ni forsøk.

Når det gjelder klubbens målscorere, har Eddie Howe kun elleve målscorere å vise til i ligaen, kun Hull har færre med ti, men de lilla- og lyseblå har derimot flest målsjanser i ligaen denne sesongen med solide 523 forsøk.

Gjestene derimot er på motsatt side med 340 forsøk, nest sist med Doncaster på «siste plass» med sine 339.

Brighton ligger på en 6.plass og er en av tre lag som har 63 poeng og er avhengige av seier for å holde håpet oppe. De er det eneste laget som kun har blitt slått en gang siden årsskiftet og siden 1.januar har det blitt spilt 16 kamper.. Deres siste to kamper endte med 1-1, men har vunnet tre av fire på bortebane siden 2-1-tapet for Leeds i februar.

Tidligere møter
17. des 2011 Brighton & Hove 0-1 Burnley

Kampen spilles på Turf Moor, fredag 6.april kl 16:00