Neste: Cardiff

Etter en forferdelig start på sesongen ble det tre ekstremt viktige poeng mot Bournemouth. Cardiff borte er ingen lett kamp for Clarets, men muligheten for poeng er absolutt til stede.

 

4-0 er faktisk den største seieren til Burnley i toppdivisjonen siden 1970. Med det tok Sean Dyche sitt mannskap seg over nedrykkstreken og skaffet seg en mye bedre målforskjell. Nå har man muligheten til å ta ytterligere steg bort fra sumpa. Cardiff har nemlig åpnet sesongen heller horribelt.

Foto: BurnleyFC.com

Allikevel skal bortelaget passe på. Statistikken mot Blue Birds er ingen lystig lesning. Spesielt når kampene har gått i Wales har man slitt tungt. Det siste oppgjøret endte riktignok 2-2, men det var etter to seine mål av Rouwen Hennings og en Cardiffspiller som satte ballen i eget nett. Bortekampen før det endte hele 4-0 til laget fra vest-kysten tilbake i 2012/13-sesongen. Totalt har de seks siste oppgjørene endt med fem uavgjorte og den ene seieren til Cardiff. Du trenger ikke være spåkone for å forutse at denne kampen kan ende med poengdeling.

For Burnley mangler selvfølgelig Robbie Brady og Nick Pope fortsatt, men Steven Defour kan være på benken. Den belgiske midtbane-eleganten spilte over 60 minutter mot Burton i midtuka, men Dyche har i ettertid sagt at han kunne spilt hele kampen. I tillegg er Ben Gibson usikker.

Hjemmelaget på sin side mangler Nathaniel Mendez-Laing og Lee Peltier, mens kaptein Aron Gunnarsson skal gjennomgå en sen test før kampen.

Sean Dyche har påpekt at ingen kamper er lette i Premier League, selv om hjemmelaget her fortsatt står uten seier. Spesielt siden waliserne nå kommer fra to klare tap (1-4 for Chelsea og 0-5 for Manchester City) vil de være veldig revansjesugende.