Cup-bombe av Burton

(Burton Albion 2-1 Burnley): Burnley tok ledelsen og var det beste laget gjennom kampen. Hjemmelaget overlistet en svak Tom Heaton og plutselig var kampen snudd. The Brewers dro i land kampen og sendte Burnley hodestups ut av Cabarao cup.

Som forventet startet the Clarets med mange friske bein mot League One-laget Burton. Kveldens gledeligste nyheter var en gjenforening med Steven Defour. Samtidig satt tidligere Burnley-angriper Marvin Sordell på benken for the Brewers. En spennende faktor i denne kampen var i hjertet av midtbane var duoen Steven Defour og Dwight McNeill. Sistnevnte skapte kampens første mulighet etter fem minutter og fulgte opp med en ny mulighet i det 17.minutt.

Det var en rolig første omgang der det ikke skjedde alt for mye og ingen av lagene virket å være på hugget. Så raskt kampen nærmet seg halvtimen våknet begge lagene, først testet Hesketh (29′) ut Heaton etter et fint Fraser-innlegg og umiddelbart etter serverte NcNeill en perle til Chris Wood (30′). Spissen sendte ballen like til side for mål. To minutter senere satt kula i nettet i det 33.minutt, men linjedommeren hadde flagget oppe.

I det 38.minutt fikk the Clarets sin andre nettkjenning, men også denne gang ble den avblåst for offside. Gudmundsson sendte avgårde en salve som traff muren og havnet på panneluggen til Kevin Long. Forsvareren satte kula i nettet, men sto i offside. Alle gode ting er tre. Dwight McNeill sikret et hjørnespark. Eventyreren la inn fra flagget og fant Kevin Long som sto i lovlig posisjon denne gangen og nikket i nettet. 1-0 til Burnley i det 40.minutt.

De ble ingen flere mål i første omgang og heller ingen tilleggsminutter. Etter sidebytte var det hjemmelaget som var farligst og Templeton (50′) signerte seg første forsøk. Skuddet gikk like over mål og det kunne raskt vært en redusering siden Tom Heaton ikke var helt med på notene, men skuddet gikk over mål. Eventyreren Gudmundsson (56′) fikk mulighet til å øke ledelsen kort tid senere etter herlig samspill mellom Defour og Vydra, men keeper Evtimov var med på notene.

Hjemmelaget økte trykket, selv om Burnley var bedt. men  snappet opp en svak McNeill-pasning og Templeton satte fart. Ballen ble lagt inn i feltet og der var Liam Boyce som alene med Tom Heaton ikke gjorde noen feil. 1-1 i det 62.minutt. Det må sies at det var svakt keeperspill av Burnley-kapteinen. Unge McNeill (68′) sendte et skudd på Burtons bulgarske keeper før Ashley Barnes ble sendt utpå. Innbytteren brukte ett minutt på å vise seg fram med et skudd som traff stolpen! Kjempemulighet av Barnes (72′).

Hendrick ble sendt utpå minutter senere og Burnley skapte nok en stor sjanse. Denne gang var det Ashley Westwood (74′) som fikk en presis pasning fra Wood, men sendte skuddet like over! Chris Wood (76′) fulgte opp med en kjempemulighet.

Burnley ville dra i land kampen og sendte ut Sam Vokes, men det gikk motsatt vei. Målscorer Boyce og innbytter Sordell var instrumentale i oppbyggingen når ballen havnet hos Jamie Allen. Rochdale-spilleren gode ingen feil og satte inn 2-1 i det 83.minutt.

Kampen gikk raskere mot 3-1 enn uavgjort. Sordell brukte farten langs kanten og fant Boyce (90′) som kunne ha punktert kampen, men traff stolpen! Selv med fire tilleggsminutter klarte ikke Burnley å finne nettet. Dermed ble det en tidlig cup-exit.

Burton: Evtimov, Akins, McCrory, Brayford, Turner, Quinn (Fox 69), Hesketh, Allen, Templeton (Sordell 80), Fraser (Sbarra 75), Boyce
Innbyttere: Campbell, Flannigan, Hutchingson, Miller, Sbarra, Sordell, Fox
Gule kort: Quinn 20

Burnley: Heaton, Lowton, Ward, Mee, Long, Defour (Hendrick 74), Berg Gudmundsson, Westwood, McNeill, Vydra (Barnes 71), Wood (Vokes 80)
Innbyttere: Legzdins, Bardsley, Taylor, Hendrick, Lennon, Barnes, Vokes
Gule kort: Defour 54, Long 90+3