Defour nærmer seg retur!

Tirsdag er det dukket opp for sesongens første cup-kamp og manageren har noen spennende nyheter til Clarets-fansen; det blir en gjenforening med Steven Defour!

Foto: BurnleyFC.com

Defour har ikke spilt siden januar på grunn av en kneskade, men det tok ikke lang tid før en ny skade satte han ute av spill. Midtbanespilleren var instrumental i the Clarets’ sterke formkurve forrige sesong og ble raskt populær på Turf Moor, Det har vært en lang vei tilbake og forrige uke ble det en kamp for U23-laget, men sjefen forteller at Defour kan bli belønnet med en plass i laget mot Burton Albion.

– Steven er helt klart rede, han er veldig klar og veldig fokusert på hvor han er. Det er et godt tegn og godt å vite. Han er en erfaren spiller som kjenner kroppen sin og han føler seg bra. Vi kommer helt klart til å vurdere hans involvering, vi kommer til ta en avgjørelse og han kommer til å være en del av den, forklarte sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Ikke overraskede kommer sjefen til å gjøre flere endringer fra laget som sørget for the Clarets’ største seier i Premier League-karrieren. Det var også Burnleys første seier denne sesongen i ligaen, men sjefen er bestemt på å opprettholde formen og forhåpentligvis opprøre Nigel Cloughs mannskap på Pirelli Stadium. Selv om Burton er i League One, så blir det ingen enkel motstander. The Brewers har tre strake seire i ligaen og har på sin vei i Carabao cup slått ut Shrewsbury og Aston Villa. Det nye for Burnley er at de har en stall der alle er så å si spilleklare.

– Etter lørdagen vil man fortsette i samme spor, uansett hvem vi møter. De har alle en vinner mentalitet og følelsen av å vinne sier at alle vil ha den også. Vi har spilt mange mange flere kamper denne sesongen og det er uvant for oss. Noen ganger er det slik i dette spillet at man ikke har spilt mye og så har man noen som ikke har spilt i det hele tatt. Nå har vi en gruppe spillere hvor alle har spilt og det er noe vi kommer til å bruke i vårt favør, sa en optimistisk Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

En annen spiller som enda har til gode å spille denne sesongen, er Robbie Brady. Vingen fikk nesten en full kamp for U23-laget nylig. Selv om det ble et 3-0-tap mot Hull, så ble det verdifull spilletid. Det betyr at en gjenforening med Premier League er nært forestående.

– Det var godt å få noen minutter, sa Brady. Det var et skuffende resultat, men det var godt for min del å få spilletid. Det har vært flere måneder siden sist og jeg følte meg bedre de siste ukene, men så ble fikk jeg en ny smell i sesongoppkjøringen. Jeg føler meg bra nå og er nesten der, men vil gjerne tilbake raskest mulig.