Reaksjoner etter Cherries-seieren

Manager Dyche hyllet spillerne etter at the Clarets valset over Bournemouth i det som var deres største seier i Premier League. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnleys første seier denne sesongen kom etter to raske mål mot slutten av første omgang og to raske mål av Ashley Barnes i annen omgang. Sjefen tok en alvorsprat med troppen tidligere denne uken, noe som tydeligvis ga effekt og et umiddelbart resultat.

– Vi hadde en god og åpen prat med spillerne denne uken etter et par skuffende uker og jeg minnet dem om at jeg er stolt av alt det de har gjort og alt det de kommer til å gjøre. Glem det at vi ikke hadde vunnet en kamp. De har gitt alt for denne klubben og kommer til å fortsette med det. Man kan dømmes andre etter å ha vunnet, men guttene la inn en enorm innsats. Det gjorde de tidlig i sesongen også. 

Foto: BurnleyFC.com

– De har reist overalt med støyen utenfra og det negative rundt Europa, men de overså det så godt de kunne og kom tilbake etter et skuffende resultat forrige uke. Det var veldig gledelig, ikke bare for dem, men for meg og fansen. Det var gledelig for alle på stadion. Fansen støttet dem hele tiden. De vet at guttene har gitt alt de siste årene, så ble de besluttsomme og forsikret seg at laget de husket fra tidligere leverte. 

– Det er da det er viktig. Vi har hatt noen flotte stunder og vi kommer til å ha flere, men vi må gjøre oss fortjent til det og støtten er viktig. Ikke glem at det er nytt for dem, etterdønningene av suksess for å kalle det for det. Jeg kalte det for en tåke sist gang, når man jobber og jobber og plutselig er man på et nivå. Legger man til at det andre, så kan det bli vanskelig å håndtere og vanskeligere enn tidligere. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det var det stikk motsatte fra forrige kamp, vi var frempå med en gang. Husk at de er et godt lag. Jeg kjenner til opp- og nedturene og jeg nevnte forrige uke at man er aldri så langt unna som man tror, eller så nærme som man tror. Vi fant en sunn balanse denne gangen og dette er begynnelsen. Det tar bort all støyen og gir oss mer frihet til å prestere i neste kamp og sparke det derfra, avsluttet sjefen.

En av målscorerne var Matej Vydra. Tsjekkeren var i Premier League fire år siden, men det ble aldri noen mål for tsjekkeren. Det ble det mot Bournemouth i sin første start for the Clarets. 26-åringen takket for tilliten og satte inn ett av fire mål.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var litt ventetid, men følelsen er det samme. Kanskje litt bedre fordi jeg har kjempet for å komme meg til Premier League i så mange år. Det er fint når man får din første start Burnley og scorer mål. Jeg tror det var herlig for alle og jeg nøt øyeblikket. Jeg tror målene ga laget selvtillit og fansen var herlig. Alle var så glade etter de to minuttene. 

– I annen omgang hadde de ballen i begynnelsen, men vi ventet på en mulighet til å scorer flere og det var en herlig jobb av Barnsey. Det var flott for alle, for spissene som scoret målene, godt for forsvarerne og godt for keeperen fordi han holdt buret rent. Nå kan vi puste litt ut, men det er fortsatt bare en seier. Jeg vet at hvor hardt det er å bli i Premier League og selv om Burnley har hatt en vanskelig start så er det tilbake til det normale nå, sa Vydra.