Back in Business!

(Burnley 4-0 Bournemouth): En rolig første omgang ga to kjappe mål av Burnley. Gjestene forsøkte gjennom andre omgang, men Ashley Barnes’ to mål avsluttet en herlig ettermiddag på Turf Moor. Burnley fikk en etterlengtet seier og klatret opp fra bunnen.

Burnley startet med to bytter fra forrige kamp, backen Lowton var tilbake, mens Vydra fikk starte oppgjøret på Turf Moor. Kampens første sjanse kom fra Aaron Lennon (3′), men vingens skuddforsøk ble blokkert av Surman. Gjestene kom seg etterhvert og skapte noen halvsjanser Surman (8′) og Wilson (10′ og 11′).

Eddie Howes mannskap hadde et lite overtak etter kvarteret og Ake (20′) fikk en fin mulighet til å sende gjestene i føringen, men Joe Hart var med på notene. Så våknet Burnley og utfordret med tre hjørnespark på rappen, uten at de fikk hull på byllen.

Wilson (35′) fikk en kjempesjanse i det 35.minutt til å sende the Cherries i føringen etter å ha blitt servert perfekt av King, men spissen manglet en kvart fot. En liten drikkepause og Turf Moor kunne slippe løs jubelen. Et  Burnley-frispark fra midtbanen havnet endte med to-tre innlegg, et skudd av Westwood ble blokkert av Cherries-forsvaret og havnet hos Matěj Vydra. Spissen klinket til og 1-0 til Burnley i det 39.minutt!

Minuttet senere. Fansen fikk så vidt hentet seg etter jubelen når fortumlede Cherries mistet konsentrasjonen og plutselig var Johan Berg Gudmundsson på farten på kanten. Eventyreren la inn i feltet og fant Sam Vokes som på genialt vis som tok ut to forsvarere og spilte fri Aaron Lennon på bakerste. Vingen var fullstendig umarkert og gjorde ingen feil. 2-0 i det 41.minutt. Vinges første mål for the Clarets!

Lagene tenkte mest på pause og slik ble det etter to tilleggsminutter. Annen omgang startet med et bytte av Eddie Howe og et offensivt Bournemouth som jaget en redusering. Lerma (47′) prøvde seg, men sendte kula over Joe Hart og på motsatt side fulgte Sam Vokes (50′) opp med samme oppskrift.

Fram mot timen var det åpent på Turf Moor hvor begge lag fikk opp stemningen på tribunene. Fraser fikk en mer offensiv rolle etter sidebytte og kom til et par spennende avslutninger uten å få satt kula i nettet. Etter timen ble Matěj Vydra erstattet av Chris Wood og fikk fortjent stående applaus av hjemmefansen.

Innbytteren trengte kun et minutt på banen for å hevde seg når han lurte unna Ake, men sendte kula over nettet. Joe Hart viste hvorfor han ble hentet til Burnley han avverget Brooks’ (62′) herlige skuddforsøk og ga til hjørnespark. To minutter senere viste Lowton flotte ferdigheter, backen kom seg dypt i feltet og la inn foran mål hvor både Sam Vokes og Chris Wood kunne ha økt til 3-0, men det forsvarer Cook fikk klarert i siste liten.

Burnley sendte utpå terrieren Barnes, mens Eddie Howe lot hurtigtoget Junior Stanislas utfordre Burnley-forsvaret. Fraser (77′) kunne ha redusert på et flott innlegg, men fikk ikke kranglet verken hodet eller foten på ballen. Eddie Howe sendte ut alle sine offensive våpen og slapp løs Jermaie Defoe.

Burneley parkerte bussen og slapp ikke gjestene forbi. Godt organisert forsvar stoppet et hvert Cherries-forsøk. Defoe prøvde seg to ganger på rad, men ble møtt av James Tarkowski og Charlie Taylor som stoppet begge forsøkene. Etter en periode der Bournemouth hadde ballen fikk innbytter Ashley Barnes 83′) nok. Et langt utspill av Joe Hart, et par hodedueller og Aaron Lennon la inn i feltet. Eventyreren Berg Gudmundsson sendte av gårde et skudd som traff stolpen og spratt i bena på Barnes. To meter fra mål satte han inn 3-0 i sin 300.kamp!

Ashley Barnes fortsatte med sin Cherries-raid. Et Cherries hjørnespark ble klarert og, havnet hos Lennon på løp. Vingen fosset fremover, gjennom feltet og serverte Ashley Barnes som satte inn sitt andre for dagen !! 4-0 i det 88.minutt!

Burnley: Hart, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Lennon, Cork, Westwood, Berg Gudmundsson, Vydra (Wood 60) , Vokes (Barnes 68)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Long, Hendrick, Barnes, McNeill, Wood
Gule kort: Lowton 31, Westwood 57 (Defoe 78)

Bournemouth: Begovic, Rico (Francis 46), Cook, Ake, Smith (Defoe 78), Fraser, Surman, Lerma, Brooks, King, Wilson (Stanislas 68)
Innbyttere: Boruc, Francis, Mings, Cook, Ibe, Stanislas, Defoe

Dommer: Anthony Taylor