Neste: Bournemouth

Bilde: Adam Haworth

Etter nok et tap brenner det på dass i Burnley-leieren. Etter at West Ham tok sin første tre-poenger ligger nemlig Sean Dyche sitt mannskap helt sist på tabellen. 

 

 

 

Foto: BurnleyFC.com

Men Eddie Howe vil ikke gi sin gamle arbeidsgiver en enkel kamp. Sørkyst-klubben har åpnet med tre seire på fem kamper og befinner seg i øyeblikket på femteplass. Forrige runde tok de sågar en imponerende 4-2-seier over Leicester.

Burnley på sin side har ikke vunnet noe som helst til nå. Selv ikke i Europa League, hvor man gikk helt til play-off, har man ikke vunnet etter ordinær tid. Skal kaptein Ben Mee og resten av laget slippe Championship-fotball neste sesong burde en seier komme snart. Helst allerede mot the «Cherries». Spesielt med tanke på overkjøringen man opplevde mot Wolverhampton i forrige runde.

For hjemmelaget Burnley mangler fortsatt Brady og Defour. Men en positiv nyhet i alle nedturene er at begge to har vært på banen i et lukket oppgjør på Turf Moor denne uka. Dyche har sagt at de ikke er aktuelle ennå, men det nærmer seg med andre ord. Nick Pope er fortsatt et stykke unna, mens Gibson er ute med brokk en stund til.

Foto: BurnleyFC.com

Bournemouth må klare seg uten tidligere Burnley-ving Stanislas og forsvarer Charlie Daniels. Ellers er troppen deres fulltallig.

Sist lagene møttes ble Wilson matchvinner på Turf Moor. Det var riktignok i en kamp som betydde minimalt for hjemmelaget. Sjuendeplassen var sikret og supporterne kunne drømme om spill på kontinentet. Burnley tok ledelsen fem minutter før pause ved Chris Wood, før King utlignet etter 80 spilte. På overtid sikret Wilson tre poeng til bortelaget etter forsvarsrot fra Ben Mee.

Den første kampen mellom lagene i fjor endte derimot med en solid 1-2-seier til Burnley. Nok en gang satte Wood 1-0-målet, før Brady limte ballen i krysset fra 18 meter. Like før slutt gjorde King som han så ofte gjør mot Clarets. Han dukket opp på bakre stolpe og fastsatte sluttresultatet til 1-2 i Burnleys favør. Det er cirka 10 måneder siden denne kampen. Siden den gang har faktisk ikke Dyche og co vunnet mer enn sju ligakamper. En trend som absolutt kan snus her.