Elendig spilt og fortjent tap

(Wolverhampton 1-0 Burnley): Hjemmelaget var best og kan takke en god Joe Hart for at det tok en time før de fikk satt ballen i mål. En lusen sjanse var alt Burnley kunne vise til og tapet var vel fortjent.

Burnley startet oppgjøret på Molineux Stadium i en 4-4-2 med Bares og Vokes på topp. Landslagsausen ga spillerne nye krefter og sjefen lot både Charlie Taylor og Phil Bardsley vise fram sine ferdigheter.

Det startet friskt i Birmingham der begge lag skapte muligheter og først ute var Helder Costa (10′) som tvang fram en god redning av Joe Hart. Etterhvert som kampen nærmet seg kvarteret spilt var ulvene det bedre laget og mye av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel. The Clarets slet med å skape nevneverdig fremover, men det hindret ikke Ashley Barnes (16′) fra å teste ut keeper Rui Patrico med et halvhjertet forsøk.

I det omgangen nærmet seg midtveis kviknet Burnley til og begynte å skape stadig mer fremover. Lennon fikk vist fram sin hurtighet og teknikk, mens Phil Bardsley (24′) prøvde seg på en avslutning som gikk over mål. Rundt halvtimen ble det heftig aktivitet i feltet til Joe Hart med to dobbelt-sjanser på rad! Joe Hart var en gud mellom stengene og reddet alt som ble sendt mot han av Jimenez, Costa og Jota (30′ og 31′). Utmerket keeperspill av den tidligere Manchester City-keeperen.

Fram mot pause var det Wolverhampton som var best og ville mest, men klarte ikke å bryte ned et godt organisert Burnley-forsvar og en meget solid Joe Hart i mål.

Etter sidebytte fikk hjemmelaget en gavepakke av Phil Bardsley som bommet på et tilbakespill under press fra Jota som nappet opp den løse ballen og fosset fremover. Like utenfor feltet serverte han til Jimenez (47′) som bommet på strengt tatt åpent mål – selv om Bardsley gjorde en hederlig innsats med å rette opp.

Hjemmelaget var farligst og ville fortsatt mest, men Burnley yppet seg litt uten å skape de store mulighetene. Jota prøvde seg på en frekkis i det 53.minutt når han ikke fikk stablet bena riktig i feltet og falt over ende. Skrek naturligvis på straffe, men dommeren lot seg ikke imponere. I det 55.minutt valgte sjefen å sende Matej Vydra utpå og angriperen viste seg umiddelbart fram ved å sikre et hjørnespark.

Hjemmelaget var det bedre laget, men kampens første mål var litt av den heldige sorten – dog fortjent. Et Wolves-angrep havnet hos Doherty om i feltet serverte til Raul Jimenez, sistnevnte klinket til på direkten og fikk lirket den mellom Joe Hart og stolpen. 1-0 til Wolves i det 61.minutt. Fem minutter senere kunne det stått 1-1 etter et herlig angrep av the Clarets som hadde gått inn, hadde ikke Boly avverget i siste liten.

Innbytter Bonatini skapte en kjempemulighet i det 81.minutt, men Ben Mee ofret seg helhjertet for å hindre spissen. Wolves fortsatte å skape mye, mens Burnley fortsatte å være elendige i angrep. Bonatini kom til nok en mulighet på overtid (90+2).

Burnley fortjente å tape denne kampen, ingenting stemte. Sammensetningen i angrepet fungerte ikke. Midtbanen var langt fra imponerende. Midtstopperne hadde en god kamp, i motsetning til backene og Joe Hart kan trekkes fram som dagens spiller for the Clarets.

Wolves: Patricio, Bennett, Coady, Boly, Doherty, Jonny, Mouthino, Neves, Costa (Adama 65), Jimenez (Bonatini 76), Jota (Gibbs-White 86)
Innbytter: Rubby, Hause, Vinagre, Gibbs-White, Saiss, Adama, Bonatini
Gule kort: Jota 71, Neves 85

Burnley: Hart, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Berg Gudmundsson, Cork, Hendrick (Westwood 78), Lennon, Barnes (Vydra 55), Vokes (Wood 69)
Innbyttere: Heaton, Long, Lowton, Ward, Westwood, Vydra, Wood
Gule kort: Bardsley 27, Cork 37, Gudmundsson 67, Taylor 82

TIlskuere: 30406