Neste: Wolverhampton

Etter en sårt tiltrengt pause, skal Sean Dyche og Burnleymannskapet ta turen Molineux for å sikre årets første trepoenger mot «Wolves». Men fjorårets Championship-vinner blir en hard nøtt å knekke.

 

 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley er i poengnød etter kun å ha plukket ett poeng på fire kamper. Men takket være en landslagspause kan Dyche «restarte» laget, som han selv har sagt. Dessverre er ikke Wolverhampton noen lettvekter. Laget med en sterk portugisisk stamme har ikke åpnet som de håpet, men poengfangsten er også mindre enn kampbildene har tilsagt. Både mot Leicester og Everton hadde ikke tre poeng vært helt ufortjent.

Burnley på sin side har fått som fortjent etter flere svake kamper. Spesielt bortekampen mot Fulham, hvor man tapte 4-2, var skremmende å se når man tenker på det solide forsvaret Dyche har rådet over de siste sesongene. Mot Manchester ble det ikke mye bedre, kun flaks og Joe Hart stoppet kampen fra å bli en overhøvling av de sjeldne. 0-2 var et godt resultat når man ser sjansene de rosakledde fra industribyen skapte.

For å gjøre tingenes tilstand værre har «Clarets» klatret opp til 2. plass å skadetabellen. Kun Everton har flere skader enn Burnleys sju. Både Defour, Gudmundsson, Ward, Brady og Pope er spillere som vanligvis starter. I tillegg er Lindegård og Gibson ute. På skadefronten har det sett lysere ut, selv om Gudmundsson og Ward kan være aktuelle.

Wolves på sin side mangler bare Jimenes og Cavaleiro. Førstnevnte har spilt alle kampene til nå i sesongen og putta ett mål, så han vil antagelig bli savnet.

Foto: Burnleyfc.com

Sist lagene møttes i Premier League endte det med 2-0 til Wolverhampton på Molineux og 1-2 til samme lag på Turf Moor. Men dette var tilbake i 2009/10-sesongen, noe som betyr at ingen av spillerne er i noen av lagene fortsatt. I den fantastiske 2015/16-sesongen endte kampen på Turf Moor 1-1, mens det omvendte oppgjøret ble 0-0.

Vi må faktisk tilbake til 2012/13-sesongen for å finne siste trepoenger til Burnley. Der endte til gjengjeld begge kampene med seier. 2-0 og 2-1 til «Clarets», begge resultater som hadde smakt godt i denne kampen også.

Sean Dyche har sagt at denne landslagspausen kom godt. Han mener at hele laget, både spillere og trenere, trengte en pause fysisk og mentalt. Med andre ord er det lov å være litt optimistisk, selv om ikke alt ser veldig lyst ut.