Neste: Chelsea

ChelseaTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCAlvoret starter. The Clarets tar imot stjernegalleriet til Jose Mourhino på Turf Moor og ikke overraskende er de lilla- og lyseblå ansett som underdogs til både oppgjøret og tilstedeværelsen i Premier Legaue.

Chelsea har handlet godt på overgangsmarkedet i sommer og har hentet stjerner som Cesc Fabregas, Diego Costa og Filiepe Luis til en samlet sum av astronomiske £82m. Burnley på sin side har måttet sikte seg inn i et helt annet marked og har hentet inn Michael Kighlty, Matt Gilks, Marvin Sordell, Steven Reid, Lukas Jutkiewicz og Stephen Ward for en samlet sum til £3.5m…

The Clarets var spådd nedrykk fra Championship forrige sesong etter blant annet salget av Charlie Austin til QPR, men rykket istedenfor opp til Premier League og ønsker følgelig å bli værende blant eliten. Selv om det har blitt forsterket med syv spillere er de allikevel spådd en rask retur ned. The Clarets avsluttet forrige sesong med 93 poeng, noe som var det høyeste noensinne for Lancashire-laget og skrev om rekoder etter rekorder – dette er noe Dyche vil prøve å gjenta.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

Chelsea avsluttet forrige sesong med en 3.plass, men er ansett som favoritter til å vinne årets Premier League.

Mourhinho kan velge og vrake blant stjernespillere i forkant av kampen og det spås ikke at the Special One kommer til å spare på kruttet. Legenden Drogba er noe usikker i forkant av oppgjøret med en mindre ankelskade, mens nysigneringene Costa, Fabragas og Luis kan alle få sin debut mot Lancashire-laget. Ginger Mourhino må klare seg uten langtidsskadde Sam Vokes og unge Cameron Dummigan.

I lys av Vokes’ skade regnes Lukas «the Juke» Jutkiewicz å starte ved siden av Danny Ings i den vante 4-4-2-formasjonen foran et fullsatt Turf Moor som kommer til å lage mye leven. Utfordringen blir Mourhinos imponerende sesongstart som viser kun seire i åpningskampene, kanskje magikeren Dyche kan sette en stopper for dette?

Oppgjøret blir det 46. mellom lagene og Chelsea står med solide 27 seire mot Burnleys 15, kun åtte ganger har det endte med poengdeling.

Kampen spilles på Turf Moor, mandag 18.august kl 21:00

Tidligere oppgjør:
30.jan 2010 Burnley 1-2 Chelsea
29.aug 2009 Chelsea 3-0 Burnley
12.nov 2008 Chelsea 1-1 Burnley (FA cup)
23.apr 1983 Burnley 3-0 Chelsea
04.des 1982 Chelsea 2-1 Burnley