– Vi er så klare som vi kan være

Sean Dyche pressekonferansePå mandag kommer Jose Mourhino på besøk til Turf Moor og Chelsea-sjefen må nok belage seg på vin av litt lavere kvalitet enn den han er vant med etter at lagene har danset i sesongens første kamp, men sjefen føler at kvaliteten på banen vil være av Premier League-kvalitet. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley er tilbake i det gode selskap for annen gang etter å ha overrasket de fleste forrige sesong og sikret direkte opprykk, mens de var ansett som favorittene til nedrykk. Samme skjebne venter de lilla- og lyseblå denne sesongen også i følge samtlige medier i England og Norge. Sjefen aksepterer at laget ikke kan konkurrere på visse nivåer, men føler at laget uansett er klare.

– Vi er så klare som vi kan være, poengterte Dyche. Vi har hatt en god sesongoppkjøring som vi er tilfreds med, spillerne har kommet seg gjennom det for det meste skadefri. Vi hadde noen bekymrede hendelser i begynnelsen, men det var små ting som spillerne ristet av seg rast. 

– Det er viktig fordi vi jobber med et lite antall spillere for øyeblikket, spesielt hvis vi sammenligner det med normen som er i Premier League. Vi er ikke naive og er klare over utfordringene og ressursene til klubbene og spillerne der ute, vi ønsker å være hensynsløse i vår tilnærming til kampene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley får ingen enkel tilbakekomst til Premier League og møter som nevnt stjernegalleriet til Chelsea i åpningskampen. Der «the Chosen One» har kunnet velge og vrake blant verdens beste spillere og forsterket med solide navn som Diego Costa og Cesc Fabregas, har «Ginger Mourinho» hentet spillere som Steven Reid, Matt Taylor og Lukas «the Juke» Jutkiewicz.

Hvem møter man i Premier League som man kan anse som enkel match? Jeg tror ikke det finnes noe slikt. Vi må møte alle på ett eller annet tidspunkt og det er helt klart en tøff utfordring; fantastisk manager, fantastisk klubb, fantastisk lag og utrolig styrke på markedet, men det er ingen garantier for noen. Jose var åpen forrige sesong og sa at dette den ligaen i verden som er mest åpen. Vi håper selvfølgelig det og kommer til å jobbe hardt for å forsikre at det blir slik. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er litt moro («Ginger Mourhinho-kallenavnet), fansen startet med det lenge siden og jeg må innrømme at de ikke alltid har kalt meg det. Det er utrolig hvordan suksess bringer med seg like merkelapper,jeg tror det er en god forbindelse mellom meg og spillerne og beboerne i Burnley. Det er en viktig faktor.

Sesongen blir managerens debut-sesong i Premier League etter å ha startet trener-karrièren hos Watford i 2007 og jobbet seg oppover. Hos the Hornets ble det kun en sesong da nye eiere kom inn og iverksatte sin egen agenda som resulterte i en oppsigelse av Dyche.

Etter å ha tatt over etter Eddie Howe i oktober 2012, har Dyche vært meget lærevillig og tar til seg mange tips og råd fra andre managere.

– Jeg prøver å lære av alle managere og har erfart at de er alle ganske åpne, man prøver å ta til seg ideer og arbeidsmetoder. Jeg tror det er en egen ånd blant managerne, de vet alle hvor vanskelig jobb det er uavhengig av nivået man jobber på. Jeg har snakket med Jose på telefon og vil gledelig dele en flaske vin med han etter kampen, han kan være interessert i the Clarets’ claret, men jeg er ikke sikker på at det kommer til å være på det markedsnivået han er vant med, sa Dyche.