Neste: Hull

The Clarets reiser østover til Hull City og møter tøff motstand ettersom the Tigers har fått en god start på sesongen og ligger på en 6.plass. Burnley derimot har fått alt annet enn en god start og bedre er det ikke når de kan vise til fire strake tap.. 

Nick Barmby skal for første gang lede the Tigers på hjemmebane og kan glede seg over Andy Dawsons tilbakekomst – som har vært ute siden september, men har ellers en noe trist skadeliste bestående av Martyn Waghorn, Martin Pusic, Seyi Olofinjana og Richard Garcia, mens Aaron McLean soner karantene.

Foto: PA Photos

Tigers-sjefen kan kanskje leve godt på lagets gode plassering og ikke den verste formkurven den siste tiden, men vikaren er allikevel klar over at Burnley ikke kan undervurderes – til tross for de dårlige resultatene.

Vi kommer ikke til å ta lett på, det er sikkert. Ja, de har hatt fire strake tap og ja deres selvtillit har nok fått seg en støkk, men hvis man ser på denne ligaen og dens historie så vet man at det ikke finnes noe som en bankers seier. Resultatene overrasker hver uke og vi har ikke lyst til å være på den siden – Burnley er et godt lag og vi er godt forberedt på dette møtet. 

Som nevnt innledningsvis har the Clarets fire strake tap å vise til, noe som følgelig setter sitt preg på både lag og moral, men the Clarets har ikke rykte på seg for å gi opp og manager Howe har nok slagplanen klar. Nylig fikk sjefen gode nyheter fra klubbens støtteapparat der Ings, Pato, Austin og Jensen alle er på bedringens vei, men ingen av de nevnte blir nok tilgjengelige til det kommende oppgjøret på KC Stadium.

Sist gang Hull stakk avgårde med tre poeng var i mars 2008 og historien forteller at i løpet av deres 52 møter siden 1905 så har Burnley vunnet 24, Hull 17 og elleve har endt uavgjort. Manageren insisterer samtidig på at the Clarets må snu trenden og ikke bruke energi på de dårlige resultatene.

De to siste kampene har vært tøffe for oss å svelge. Vi føler at vi burde ha fått fire poeng, men vi er i en dårlig periode for øyeblikket og ting går i mot oss akkurat nå. Vi må være sterke og ha tro på hverandre og forsette fremover, fordi det vil omsider snu. Marginene mellom suksess og feiling er veldig små – begge veier – alle kan skryte av hvor godt lag vi er når vi er plassert på den øvre halvdelen av tabellen og jeg vil ikke si at det er nevneverdig stor forskjell mellom der og hvor vi er nå.

Foto: BurnleyFC.com

Det er nok litt naivitet i vårt spill til tider, men vi vet at må snu trenden vi er i nå. Vi vet at det ikke er en bra periode vi er og vi er heller ikke fornøyd med oss selv – det er noe vi vil endre på. Vi trenger å vinen for å få selvtilliten vår tilbake. Vi kunne tenke oss å få et par seire på rad, for da ser ting betraktelig annerledes ut og alle føler seg deretter.

– Vi må takle det at vi er der vi er og fokusere på et resultat mot Hull, vi trenger å tro på oss selv og vise alle hva slags lag vi kan være. Det er en vanskelig kamp og ser kanskje vanskeligere ut med våre siste resultater, men som jeg sier hver uke: vi har ikke noe å være redde for. Vi er kapable til å reise dit og vinne, det er det ingen tvil om og jeg ville vært henrykt om vi kunne vunnet 1-0 – ingenting ville gledet meg mer fordi det er en side av oss vi burde vise mer regelmessig, avsluttet Howe.

Tidligere møter:
28.sept 2010 Burnley 4-0 Hull
08.mar 2011 Hull 0-1 Burnley

Kampen spilles på KC Stadium, lørdag 27. kl 16:00