Neste: Ipswich

Etter å ha snudd en lei tapstrend til en etterlengtet seier flyr the Clarets nå høyt og håper å kunne følge opp med nok en ny seier, denne gang mot Ipswich som er skremmende like Burnley på mange måter og har hatt en ganske lik start på sesongen som the Clarets.

The Clarets må klare seg uten Ross Wallace som pådro seg sitt femte gule denne sesongen mot Hull og må dermed stå over oppgjøret, Charlie Austin er fortsatt ute, det samme er angriperne Danny Ings og Martin Paterson, samt keeper Brian Jensen.

Foto: BurnleyFC.com

Gjestenes kaptein Grant Leadbitter er ute med en lårskade, forsvarer Ibrahima Sonka er tvilsom etter å ha vært ute i fire uker på grunn av en hamstring-skade og David Stockdale ser ut til å erstatte sin skadde kollega Richard Wright.

Den kommende kampen har ikke den lyseste statistikken å vise til for Burnleys del; Ipswich har nemlig vunnet 16 av deres 35 oppgjør opp gjennom tiden og tapt kun ni, som gir Burnley kun ti seire å vise til og på de siste syv kampene har det endt med poengdeling fem ganger og to seire til Ipswich. Sist gang the Clarets vant over Ipswich på Turf Moor var i 2006, den gang sørget nåværende kaptein, Chris McCann for målet i det 90.minutt.

På tabellen er det ikke mye som skiller lagene, kun et poeng og to plasser – samtidig som de har en del «likt»; Burnley har i gjennomsnitt tatt et poeng pr kamp på hjemmebane, mens Ipswich har i gjennomsnitt tatt et poeng pr kamp på bortebane. Mens de lilla- og lyseblå har vunnet fire ganger på bortebane og to ganger hjemme, har the Tractor Boys vunnet fire ganger hjemme og to på fremmed gress.

Som en hyggelig nyhet fyller manager Eddie Howe 34 år på kampdagen og hva ville vel vært bedre enn tre poeng?

Tidligere møter:
14.aug 2010 Ipswich 1-1 Burnley
02.apr 2011 Burnley 1-2 Ipswich