Neste: Leeds

The Clarets tar imot for annen gang en motstander foran BBC’s kameraer. Sist gang var det erkerivalene Blackpool som ble sendt hjem som slakt, denne gang er det tungt-satsende- og tradisjonsrike Leeds United som venter på motsatt banehalvdel når Turf Moor atter en gang inviterer til dans.

Foto: BurnleyFC.com

Eddie Howe kan glede seg over nyheten at Michael Duff gjør det fremragende og det forventes nesten at 32-åringen skal spille en rolle mot Leeds. Gleden ender ikke der, for nylig hentet sjefen inn Sam Vokes fra Wolves, mens Brian Easton fikk spille en full kamp for reservelaget nylig uten å ha vist antydning til hofteskaden som har holdt han på sidelinjen den siste tiden.

Burnley-sjefen er klar og håper at det nok en gang blir en elektrisk kamp på Turf Moor som sist gang Sky var innom, bare at denne gang er det BBC som kommer på besøk med sin kringkasting. Manageren vet at the Clarets må prestere, men erkjenner både sitt eget lags- og Leeds’ kvaliteter.

Jeg tror vi kun trenger å se tilbake på Blackpool-kampen for å vise hvor godt vi gjorde det i første omgang og hva dette laget er i stand til å utrette, fortalte sjefen. Vi håper å kunne spille slik igjen og gjenta den prestasjonen vi viste som jeg mener var utmerket. Det kommer til å være en lignende stemning, det er jeg sikker på og det at kampen vises på TV forteller om viktigheten av kampen for fansen og alle relatert til klubben, derfor er vi også bestemt på å gjøre det godt. Vi har to strake tap bak oss, ønsker å føle oss vel igjen og da er det ikke noe bedre sted enn å starte med det. 

Vi er klare for denne kampen og vi vet hvor viktig den er. Vi ønsker å starte best mulig, få en god start og få fansen med oss som skaper en veldig god atmosfære der alle presterer. Det er en stor kamp, en verdig rivalisering, en viktig kamp og en vi trenger å prestere fordi Leeds er et godt lag. De er godt organisert, veldig disiplinert og vanskelige å bryte, men vi er sikre på at med angriperne vi har så kan vi forårsake problemer for ethvert lag. De er like oss og like 20 andre lag i ligaen som mener de burde være blant topp seks, som hele kampen dreier som om, avsluttet manageren.

De kommende gjestene på sin side må velge mellom stopper-duoen Darren O’Dea og Tom Lees (som er tilbake fra karantene) eller holde seg til Patrick Kisnorbo og Andy O’Brien som har samarbeidet de siste kampene. Ellers er leiesoldat Alex McCarthy førstevalget for skadde keeperen Andy Lonergan og finnen Mika Vayrynen kommer ikke til å delta da han må opereres i lysken.

Historien mellom lagene har vært turbulent og Leeds-fansen er som kjent ikke mors beste barn. Leeds står sterkest med sine 26 seire mot Burnleys 14 på deres 50 møter og bedre blir det ikke når fakta legges på bordet som viser at the Clarets har tapt hele ti av deres tolv siste møter. For å spe på den dystre sannheten har Burnley tapt sine to siste kamper med 3-1 og Crystal Palace var det siste laget som ikke maktet å score på Turf Moor – det var 5.mars..

Gjestene har funnet det noe vrient å vinne på borte bane og kan vise til 3-2-4 siden sesongstart, men klarte å snu trenden mot likesinnede Leicester sist runde. Noe som bør vekke litt bekymring Burnleys lekkende forsvar, er at Simon Graysons mannskap bøtter mål som aldri før på bortebane og kar puttet inn overbevisende 14 mål på åtte kamper. Ellers kan man nevne at dersom Michael Brown kommer innpå, blir det hans 450.ligakamp i karrieren.

Tidligere oppgjør:
11.des 2010 Burnley 2-3 Leeds
30.apr 2011 Leeds 1-0 Burnley

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 19.11 kl 13:45