Snodgrass senket Burnley

(Burnley 1-2 Leeds): The Clarets fikk en pangstart med et tidlig mål og hadde god kontroll fram til pause. Etter sidebytte var Treacy nære 2-0, men Snodgrass ville det annerledes, utnyttet dårlig forsvarsspill og satte inn to mål på under et kvarter som sørget for nok et Burnley-tap mot Leeds.

Som forventet startet Michael Duff i forsvaret, leiesoldat Sam Vokes varmet benken og Keith Treacy ble satt inn for skadde Ross Wallace (hamstring). The Clarets kunne ikke få en bedre start etter godt spill og et fantastisk innlegg av Kieran Trippier som sendte kula i feltet hvor Jay Rodriguez var høyest og nikket ballen i mål til ellevill jubel foran hjemmefansen i det tiende minutt. Hjemmelaget forsatte presset og var farlige i sine overganger, hvor blant annet Treacy viste hvorfor han ble hentet til Turf Moor.

Dessverre for kampens del ble det bekymringsverdig når Charlie Austin midtveis i omgangen landet feil – på skulderen – og trengte lengre behandling, før båren kom og hentet angriperen. Innbytteren ble debutant Sam Vokes.

Det skulle ikke spilles lenge før Leeds-fansen skrek etter frispark når angivelig Lee Grant var borti ballen med hånden et stykke utenfor egen 16-meter, men reprisebildene viste at det var skulderen. Gjestene skapte gode sjanser selv og testet Lee Grant ved et par anledninger, men Leeds-keeper McCarthy fikk også nok å rutte med på motsatt side, spesielt minuttene før pause.

Etter sidebytte fortsatte det på samme måte som før pause, med en underholdende kamp, flere sjanser og godt spill. For Burnleys del var det Keith Treacy som var nærmest med et langskudd (35 meter) som sneiet stolpen etter timen. Kort tid senere var det hjemmefansens tur til å skrike når Bartley tilsynelatende ble klippet ned i feltet, men også denne gang skulle det vise seg at dommeren dømte riktig.

Med nesten et kvarter igjen startet Leeds på comebacket og satte inn flere angrep på rad. 76 minutter viste klokken og Leeds var i angrep med flere involverte spillere før ballen omsider havnet hos Snodgrass som skled ballen inn og utlignet for gjestene. Jay og Vokes samarbeidet like etter, men førstnevnte klarte ikke å sende the Clarets tilbake i føringen – det var noe Snodgrass utnyttet og fem minutter senere (88.min) fikk han stå alene – skremmende nok umarkert – og sendte Leeds i føringen.

Hjemmelaget gjorde det de kunne, jaktet utligning, men klarte ikke å måle seg mot Leeds som kunne dra hjem med tre viktige poeng i bagasjen, mens Burnley sank fra en 18. til en 21.plass – kun fem poeng og en plass fra siste nedrykksplassering.

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Duff, Edgar, McCann, Bartley, Stanislas (Hines 66), Rodriguez, Austin (Vokes 29), Treacy.
Innbyttere: Amougou, Marney, Stewart.
Gule kort: Trippier 45

Leeds: McCarthy, Connolly, Kisnorbo, Sam, Howson, Clayton, Snodgrass, White, Keogh (Becchio 58), McCormack (Nunez 58), O’Dea (Lees 77).
Innbyttere: Brown. Cairns.
Gule kort: O’Dea 75

Dommer: Scott Mathieson.