Neste: Manchester City

Etihad Stadium Manchester CityBurnley reiser til Manchester og møter stjernegalleriet til de blå som er meget sterke på eget gress, mens Lancashire-laget sliter på bortebane. De lilla- og lyseblå er ikke overraskende spådd et solid tap, noe Citys statistikk foran mål bekrefter. 

City-laget kan muligens bli styrket kaptein Vincent Kompany som har måttet stå over de to siste kampene, samme skade som spissen Stevan Jovetic. Sistnevnte ble tatt inn i varmen igjen forrige runde og vil nok ha en rolle å utspille i oppgjøret mot the Clarets. Burnley må klare seg uten forsvarerne Duff og Ward, men er som kjent styrket av Sam Vokes’ retur etter at spissen fikk ett etterlengtet innhopp mot Liverpool forrige runde.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manchester City har for vane å bøtte inn mål mot Burnley og i løpet av de siste fem kampene har de funnet nettmaskene hele 24 ganger (4-1-0). The Clarets har heller ingen god statistikk å vise til mot de blå for sist gang de seiret over City-laget var i 1974 (2-1) og deres siste seier i Manchester kom elleve år tidligere. (5-2)

City jakter sin tiende strake seier i alle turneringer, noe som også vil bli en klubbrekord. De har vunnet de fem siste hjemmekampene og står med sterke 23-3-1 under manager Manuel Pellegrini.

The Clarets på sin side har kun vunnet en gang på fremmed gress denne sesongen og står med skuffende 1-2-7, de har heller ikke hatt flaksen på sin sine foran mål.

Kampen spilles på Etihad Stadium, søndag 28.desember kl 16:00