Neste: Sheffield Wednesday

Sheffield WednesdayHillsborough StadiumThe Clarets reiser til sesongens første bortekamp og møter Sheffield Wednesday har tapt sine to hjemmekamper, men som historisk sett ikke har gjort det enkelt for the Clarets. Gjestene fra Lancashire derimot er fulle av selvtillit etter en god sesongstart. Andre runde i Sky Bet Championship venter. 

Det kommende hjemmelaget må klare seg uten vingen Jermaine Johnson som starter soningen av en tre-kampers karantene, samtidig som Joe Mattock (kne) er ute i tre uker og har forsvarer Reda Johnson er tilgjengelig, men vil mest sannsynlig stå over denne gang. Burnley har som sist gang kun Ben Mee og Michael Duff  ute med skade.

De lilla- og lyseblå har ikke hatt gode tider mot Sheffield Wednesday og kan vise til to seire på de siste elleve møtende, men the Owls har kun vunnet en gang på eget gress mot Lancashire-klubben. Sist gang lagene møttes på nyåret endte det med 2-0-seier til Burnley. Sør Yorkshire-klubben trenger tre nettkjeninger for å kunne feire 150 mål mot the Clarets i alle turneringer, mens Burnley trenger to mål for å nå samme statistikk.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dave Jones’ mannskap har ikke fått den gode starten på sesongen de håpet på etter å ha hatt en god sesongoppkjøring med tap mot QPR (2-1) og cup-exit mot Rotherham (2-1). Skulle Burnley dra i land en seier her, vil det sørge for Wednesdays’ dårligste sesongstart siden 2007 – den gang ble det seks tap på rad. The Clarets startet med poengdeling mot Bolton forrige helt og sendte York ut av cupen etter en overbevisende 4-0-seier og ønsker å bygge på dette.

Skulle Ross Wallace få starte, vil dette bli hans 100.start i en Burnley-trøye.

Kampen spilles på Hillsbororugh, lørdag 10.august kl 16:00

Tidligere møter:
1.jan 2013 Sheffield W. 0-2 Burnley
2.okt 2012 Burnley 3-3 Sheffield W.