Neste: Southampton

southamptonTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley tar imot Southampton denne runden med håp om å heve seg etter tapet nylig. Gjestene har det hakket mer utfordrende med tre strake tap, noe de helt klart vil rette opp og holde på plassen. Begge lag har skader på spillere som kan avgjøre kampen på egenhånd og det gjør oppgjøret til en enda mer spennende kveld på Turf Moor.

Burnley må klare seg uten Michael Duff, Stephen Ward og Matt Taylor. Sam Vokes kom seg gjennom en hel kamp for reservelaget i midtuken, men det er det er fortsatt litt igjen før spissen får prøve seg på Premier Leagues forsvarer. Southampton har også noen utfordringer da Morgan Schneiderlin og eks-duo Jay Rodriguez og Jack Cork er på skadelisten, derimot er Toby Alderweireld James Ward-Prowse tilbake.

Foto: saintsfc.co.uk
Foto: saintsfc.co.uk

Southampton ble loppet noe for spillere i sommer uten å forsterke i så stor grad som salgene, noe som fikk mange til å spekulere i nede deler at tabellen for the Saints, men de har helt klart stilnet kritikerne etter en god sterk sesongstart og en 5.plass i skrivende stund. På Turf Moor har de kun ett tap på de siste seks møtene (2-3-1) og før kampen står Southampton med en svak 1-1-3 på siste fem – riktignok tre tøffe motstandere på rad.

The Clarets på sin side gikk på sitt første tap etter fire kamper med poeng på Loftus Road forrige helg som viser 2-2-1. I den øverste divisjonen har ikke de lilla- og lyseblå så mye gode tall å vise til fra desember-måned, men målene begynne sakte å komme som gir håp. Sean Dyche gjør som i fjor og holder seg til egen plan; kun 20 spillere har blitt brukt så langt denne sesongen, det er færrest i hele PL.

En hyggelig milepæl vil være Danny Ings’ 100. kamp for Burnley, som enn så lenge har gitt 31 mål.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Gjestene har ikke klart å hente hjem resultater den siste tiden og man må nesten to år tilbake for å finne en like «svar form», men de har uansett sine styrker: Det eneste laget i serien som ikke har avgitt poeng fra en ledende stilling,

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 13.des kl 16:00