Nominasjonen er til laget

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche var henrykt over å bli nominert til månedens manager i Premier League for November og uttrykte at den var på vegne av hele laget. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche fikk anerkjent for sin innsats sammen med José Mourinho (Chelsea), Manuel Pellegrini (Manchester City) og Alan Pardew (Newcastle United) som omsider stakk av med prisen. Dyches første sesong på Premier League har som forventet vært utfordrende, men har den siste tiden sikret seg to seire mot Stoke og Hull, poengdeling fra Aston Villa og Newcastle, før det ble et tap for QPR sist runde.

– Jeg føler det er en anerkjennelse for hele laget, sa Dyche. Jeg har sagt hele tiden at laget utvikles, læres og vokser, og jeg føler det er gode tegn til deg. Vi har måttet se over resultatene og se på prestasjonene som jeg mener laget har vært gode på. Troen og følelsen innad i gruppen har forholdt seg høyt.

Når vi hadde to seire og to uavgjort, som burde ha blitt tre serie av de fire, så fikk vi et omvendt resultat mot QPR, men vi produserte fortsatt en god prestasjon. Å vinne reklame til å tro på det vi gjør er en normal reaksjon og gruppens mentalitet, tingen jeg har vært mest fornøyd med er gruppens tilpasningsevne. Vi virker å ha slått oss til ro enda mer. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi presterer med trygghet vil jeg si, men vi er også klare over kravene og det er ingen lett oppgave å fortsette å oppnå resultater og vinne kamper. Selv om vi gjør det i stor grad nå, så må vi fortsatt se på helheten, de små bitene og marginene vi kan finne som kan hjelpe spillerne til å hente hjem resultatene. 

– Vi sitter ikke på gjerdet, men leter alltid etter aspekter vi kan tilføye, snu og vende, være seg taktisk, teknisk, fysisk eller mentalt, det er de fire bolkene vi snakker om.

Danny Ings ble også nominert til månedens spiller for samme måned, med Charlie Austin (Queens Park Rangers), Harry Kane (Tottenham Hotspur), David de Gea (Manchester United), Daryl Janmaat (Newcastle United) og vinneren Sergio Agüero (Manchester City). Sjefen er ikke overrasket over hvor bra Ings gjør det i den engelske toppdivisjonen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg sa til han et par uker siden når han var skadet at det på en måte kan være bra for han fordi det fjerner litt av oppmerksomheten bort frahan. Det var store forventninger til han i sesongstarten og med Sam Vokes skadet betydde det at det at det var mer prat om Danny. Han er tilbake, livlig, full av energi og spiller med et smil om munnen – det er slik jeg vil ha han.

– Han er en ung mann som utvikles og lærer, noe han ville gjort av natur, noe av det takket være oss trenere og managere, men også på grunn av spillet. Selvlæring er en stor ting for meg i spillere som Danny og han har vist gode tegn, lærer og tilpasser seg til utfordringene Premier League bringer, avsluttet sjefen.