Seiret på Turf Moor!

Burnley logo storsouthampton(Burnley 1-0 Southampton): En underholdende kamp var resultatet når to spilleglade lag entret Turf Moor, men det ble ingen nettkjenninger i første omgang. I annen omgang kunne Tadic ha sendt gjestene i føringen på straffespark, men Tom Heaton ble helten etter timen med en mesterlig redning. Kampens eneste mål kom i det 73.minutt og var signert Ashley Barnes!

The Clarets startet med et uendret lag og startet friskt mot Southampton, det tok ikke lang tid før Danny Ings prøvde seg på keeper Forster; først etter forarbeid av Boyd, så to minutter senere av Barnes. Gjestene overbeviste ikke de gangene de var  i angrep de første ti minuttene, men var derimot mer solide baklengs.

Etter kvarteret spilt skrek Clarets-fansen etter en reaksjon fra dommeren, noe dommeren tok til etterretning når Southampton var i angrep og kula ble lagt i feltet langs bakken som Heaton hadde kontroll på, men Hesketh hoppet i duellen og traff Heaton i hodet. Fortjent gult kort til angriperen.

The Saints kviknet etterhvert til og var på hugget i Burnleys felt hvor de så mye til ballen, men the Clarets hadde også et par triks på lur og kunne ha tatt ledelsen i det 25.minutt etter et fint innlegg av Trippier som førte til litt klabb og babb i Saints-feltet før gjestene fikk ryddet opp.

Fram til pause kunne det ha gått begge veier, men godt forsvarsarbeid av begge og tøffe dueller sørget for at lagene gikk til pause målløse. Etter sidebytte startet det startet det med et offensivt hjemmelaget som satset stort fremover og i det 49 minutt etter at ballen hadde vært innom over halve Burnley-laget fra keeper opp til angrepet, havnet kula hos Boyd som la inn til Arfield i feltet. Vingen fikk hodet på ballen, men det ble lite annet enn et hjørnespark som endte i åpent spill.

Gjestene fikk etterhvert se mer til ballen i det kampen nærmet seg timen og i det 58.minutt prøvde Mane seg på et skudd, men Tom Heaton kunne se lærkula fly pent over tverrleggeren. Minuttet senere feilberegnet Chris Boyd en takling og felte Ryan Bertrand i feltet rett foran dommeren, som måtte blåse og peke på krittmerket. Tadic fikk oppgaven fra krittmerket i det 60.minutt; tok løpefart og sendte kula til høyre – samme retning som Tom Heaton var å vei og fikk en hånd på ballen som gikk ut til hjørnespark!

Gjestene økte presset og var periodevis det dominerende laget, men Burnley lot seg ikke pille på nesen; Danny Ings sendte avgårde en salve fra utkanten av 16.meteren som keeper Forster måtte gi retur på og som Boyd skulle til å utnytte, men vingen sto i en offsideposisjon i det 67.minutt.

Magien kom til syne i det 73.minutt når Ings utnyttet et svakt innkast av gjestene og sendte kula videre til Ashley Barnes som var på løp mot seksten-meteren, mottok og sendte kula forbi keeper. 1-0 til the Clarets! The Clarets endte med å forsvare seg med nebb og klør de påfølgende minuttene når gjestene jaget en utligning.

Burnley måtte være tålmodige på Turf Moor og innbytter Danny Lafferty – som fikk sin PL-debut – viste positive takter i forsvaret. Selv om Southampton var farlige på topp der Ward-Prowse og Clyne prøvde å utligne, men uten hell. Burnley sine perioder der de raskt kunne ha økt ledelsen takket være innsatsen til Ashley Barnes og Danny Ings.

Leiesoldat Michael Keane ble kåret til banens spiller i det fjerdedommeren antydet fire tilleggsminutter. Wanyama kunne ha utlignet i det siste tilleggsminutt, men hadde ikke flaksen på sin side og når dommeren blåste av kampen, gikk the Saints på sitt fjerde strake tap. Burnley på sin side klatret opp av bunnstriden.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Keane, Mee (Lafferty 73), Arfield, Jones, Marney, Boyd, Barnes, Ings.
Innbyttere: Gilks, Long, Jutkiewicz, Wallace, Kightly, Chalobah.
Gule kort: Boyd 83

SOUTHAMPTON: Forster, Clyne, Fonte, S Davis, Mane (Long 78), Tasdic, Wanyama, Alderweireld, Pelle, Bertrand, Hesketh (Ward-Prowse 32)
Inbyttere: K Davis, Yoshida, Gardos, Mayuka, Reed
Gule kort: Hesketh 16, Mane 39, Pelle 83