Neste: Southampton

Basert på tabellen kan man si at topp møter (nesten) bunn i dette toppoppgjøret på Turf Moor. The Clarets som enda har til gode å vinne på hjemmebane denne sesongen møter et høytflyvende Southampton med opprykksambisjoner. Flere kjente fjes kommer til Turf Moor som blant annet tidligere midtbanespiller Jack Cork og venstreback Danny Fox.

The Clarets vant 2-1 over MK Dons i Carling cupen etter å nok en gang ha sluppet inn et tidlig mål, men til forandring klarte å kjempe seg tilbake og avansere til fjerde runde. I ligaen derimot går det ikke fullt så bra; etter seks serierunder står de lilla- og lyseblå med kun fem poeng (en seier og to uavgjort). Gjestene derimot har kun tapt en av ti kamper denne sesongen, alle turneringer inkludert og tapet var hårfint mot Leicester – men the Saints har en imponerende målstatistikk å vise til med 28 for og «kun» tolv imot, trøsten er at de kun har hatt en kamp uten baklengs og den kom mot Millwall.

På besøk kommer tidligere leiesoldat fra Chelsea og forsvarer Danny Fox som dro i begynnelsen av sesongen. Jack Cork har lite negativt å si om sin tidligere arbeidsgiver og uttalte blant annet følgende til klubbens hjemmeside;

Foto: TheSaints.co.uk

Det var et sted jeg ikke likte å dra til fordi det er et vanskelig sted å spille, spesielt med fansens støynivå og man følte at andre lag følte seg ubekvemte der. Det er en trang bane og når fansen starter, så blir de høylytte, men vi skal prøve å spille vårt og ta spillet til dem.

Jeg hadde et godt ett- og et halvt år i Burnley og nøt ethvert minutt av det. Det var ikke direkte trist, men det føltes på en måte at jeg forlot klubben, de var gode mot meg og jeg opplevde gode tider der – noen av mine beste minner er derfra så det var et tøft valg å måtte flytte på seg i sommer. Når jeg var der, var uheldige Brian Laws sparket fordi han gjorde en ok jobb og vi var kun to poeng unna Play-Off, men vi hadde et par dårlige resultater, noe fansen ikke likte. Det er en flott klubb med gode spillere og jeg hadde et bra opphold der.

– […] Jeg jobbet under Eddie Howe i et par måneder, men spilte ved siden av han- og under han i Bournemouth og jeg tror man se likheter mellom han og Nigel Adkins med måten de gjør ting på banen, på treningene og staben de velger ut. Det er likheter i hva de gjør fordi de begge prøver å få til det samme, avsluttet Cork.

Foto: Lancashire Telegraph

Burnley ser ut til å bli styrket av Ben Mees retur etter at forsvareren sto over forrige oppgjør grunnet en smell kan pådro seg i 2-1 tapet mot Peterborough, men på skadefronten må manager Howe klare seg uten Brian Jensen (lyskeskade), angriperne Danny Ings og Martin Paterson, samt forsvarer Michael Duff. For the Saints sin del er Danny Fox tilbake i Dan Hardings fravær, som eneste skade.

Opp gjennom årene har lagene møttes 43 ganger, der Burnley har vunnet 16, Southampton 13 og 15 poengdelinger med 63 scorede mål til hvert lag. På de siste tre oppgjørene imellom har det endt med to seire og en poengdeling i Burnleys favør og Southampton har kun klart å holde buret rent en gang på Turf Moor – til the Saints’ fordel har Burnley kun vunnet to ganger på de siste elleve forsøkene i ligaen og har enda til gode å spille en kamp uten baklengsmål.

Denne gode- og dårlige statistikken er noe assisterende manager, Jason Tindall håper laget klarer å snu og dra i land en viktig- og etterlengtet seier – ikke minst hjemmeseier.

Foto: BurnleyFC.com

Det er en stor utfordring for oss, de er proppfulle av selvtillit etter opprykket ifjor og har fått en herlig start på sesongen, forklarer assistenten. Siste laget vi møtte fra den øvre delen av tabellen var Derby og vi viste alle hva vi kan – denne kampen kommer ikke til å være noe annerledes og vi er i stand til å vinne over hvem som helst i denne divisjonen og det er vårt mål; å løpe utpå, vinne og sikre tre poeng, for vi vet vi kan forårsake dem problemer. De er et godt lag og troner ikke på toppen av tabellen uten grunn – men det er vi også og hvis vi spiller ved vårt fulle potensiale vet jeg at dette er en kamp vi kan vinne.

Enhver seier gir selvtillit og det er ingen tvil om at det vil gjøre guttene veldig godt om de vinner denne kampen, men vi har hatt flere slike kamper der det var forventet at vi skulle vinne, men skuffet og tapte – så vi kommer ikke til å narre oss selv. De neste to kampene er kamper vi kan vinne og det er vårt mål – hvis vi jobber ekstremt hardt, ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal kunne klare det. Denne uken var spådd til å være en tøff uke med tre hjemmekamper, to av dem i ligaen – ene er overstått og vi er gjennom til fjerde runde i Carling cup, men nå gjenstår to store seire kamper og vi vet hva som er forventet av oss, avsluttet Tindall.

Gjestene har på sin side kun tapt en seriekamp og kan vise til deres beste start på ligaen noensinne og ankommer Turf Moor vitende at de har nettet 19 mål i the Championship og kun gitt fra seg tre poeng og for å gjøre det bedre har 15 av deres 18 poeng kommet i kamper der de scoret først.

Kampen spilles på Turf Moor lørdag 24.9 kl 16:00