Bartley piffer opp stemningen!

Energiproppen Marvin Bartley gleder seg til et gjensyn med både Jack Cork og Danny Fox, men forteller at det ikke kommer til å bli en kamp preget av «for gamle dagers skyld»-innstilling. Bartley fikk sin første start denne sesongen mot MK Dons i midtuken, en kamp der the Clarets vant 2-1 og håper at lagets tilbakeføring av tapt selvtillit kommer til å utgjøre en forskjell mot Southampton.

Midtbanespilleren fikk omsider starte en kamp etter flere innhopp og i forrige kamp spilte han som forventet en solid rolle. Forrige sesong fikk Bartley gleden av å spille side om side ved Jack Cork, en spiller som fort ble fansens yndling i løpet av sitt ett- og et halvt årige opphold på Turf Moor. Det ble derfor en stor skuffelse når klubben ble priset ut og ikke klarte å sikre seg midtbanespilleren på permanent basis, men det er noe Bartley håper å kunne temme når spillerne møtes til helgen.

Foto: Burnley Express

Det hadde vært fint å kunne spille mot Corky, men jeg kommer ikke til å snakke med han mellom nå og kampen, men etter kampen. Går man over den hvite linjen (på banen) er man ikke lenger venner. Det var litt mobbing på Twitter et par uker siden, men jo mer det nærmer seg kampen, desto mindre snakker man med motstanderen. Vi spiller på to forskjellige lag og begge ønsker å vinne og kun ene kan vinne – forhåpentligvis blir det oss. Corky er en bra mann og vi hadde en god tone, han er også en veldig god spiller.

– Foxy var en stor karakter i garderoben og utenfor banen, samtidig som han var en utmerket forsvarsspiller. Det overrasket meg når han flyttet på seg, men han spiller på et annet lag nå og forhåpentligvis klarer vi å vinne over han og Corky.

– Men de har mange gode spillere; Adam Lallana, som også er en god venn av meg. Han er en kjenning fra Bournemouth og var på lån hos når jeg ankom, de har gjort det bra så langt og når man vinner kamper har det fort for å bli en vane, samme med Brighton – de har tatt det til seg.

Foto: BurnleyFC.com

Midtbanespilleren huskes nok mest for sine to røde kort i løpet av sitt korte opphold i Burnley-trøya. Mot slutten av forrige sesong ble det utvisning mot Nottingham Forest, mens i starten på denne ble det deja vu i Crystal Palace-kampen og midtbanespilleren er glad for at sjefen ikke legger utvisningene til grunn og holder døren fortsatt åpen for spilletid.

Sjefen har gitt meg tillit etter utvisningen, han lot meg spille på tirsdag og jeg fikk litt tid mot Peterborough og Middlesbrough der jeg føler jeg gjorde det bra, men det er opp til sjefen å plukke ut laget. Om jeg kommer til å starte eller ei, så vil jeg at gutta skal gjøre det bra – det er en lagsport – jeg håper på å spille, men det samme gjør alle de andre.

Jeg føler at det røde kortet mot Palace kanskje var litt strengt fra min side, jeg gikk inn for å vinne ballen og hvis jeg får muligheten til å gå inn i en slik takling igjen, så kommer jeg til å gjøre det gor å vinne den – det er slik jeg spiller. Jeg feilberegnet, men satser på å vinne den neste.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har hatt en svak sesongstart og har enda til gode å vinne på hjemmebane – i ligaen. I cupen har det gått i positiv retning hvor de får vite hvem de skal møte i fjerde runde på lørdag – alt dette takket være seier over MK Dons og unge Bartley håper at seieren gir the Clarets’ den nødvendige selvtilliten laget trenger for å dra i land en etterlengtet hjemmeseier i ligaen.

Klart vi ønsker å vinne kamper og jeg tror at guttene følte presset da det ble 1-0, men vi snudde det takket være Trippiers frispark og Andres brassespark. Det var en flott stemning i garderoben etter kampen og jeg tror gutta alltid er selvsikre på det de prøver å få til – det har vært en stor omstrukturering for klubben og det er vanskelig å få det til å klaffe over natta, så derfor jobber vi hardt.

Vi har alltid hatt tro på det sjefen prøver å få til og vi har det fortsatt, så derfor håper vi at det faller på plass snart. Det er en resultatorientert bransje og vi ønsker å vinne over Southampton, men foruten uavgjort, er det kun et lag som kan vinne og hvis vi fortsetter å gi alt er jeg sikker på at det kommer, avsluttet Marvin.