Tindall om Jay, Easton og Fox

Fjorårets toppscorer, Jay Rodriguez har ikke klart å opprettholde den gode formen fra sesongstarten og dermed fått noen stygge blikk, men the Clarets’ assistenttrener, Jason Tindall føler at det kommer og det ikke er noen grunn til panikk.

Foto: BurnelyFC.com

Kommende motstander Southampton har investert godt i sommer og hentet blant annet venstrebacken Danny Fox fra Turf Moor.

The Clarets avslo flere bud på deres spissjuvel Rodriguez der budene nærmer seg – om ikke overgikk – den magiske £5m-grensen.  Både klubben og 21-åringen selv ønsket å bli på Turf Moor og dermed ble det ingen overgang, selv om det var mange fans som holdt pusten i overgangsvinduets avsluttende dager.

Rodriguez har høstet gode røster de siste par månedene etter å virkelig ha brutt gjennom på Lancashire-lagets angrep, der forrige sesong endte med hele 14 nettkjenninger – en delt førsteplass med tidligere vingen Chris Eagles. Og med en sterk motstander som flyr høyt i disse dager – bokstavelig talt – så håper Tindall at Burnleys yndling kan vise Saints-fansen hva dem gikk glipp av.

Det er ingen tvil om at Jay kommer til å score mål i ligaen, han beviste det forrige sesong og han kommer til å bevise det i år også, poengterte assistenten. Selvtilliten spiller en stor rolle hos spillerne, spesielt med spissene og når man finner den tilbake pleier man som regel å putte inn et eller to mål, finne formen og bli mer konsistent – det tror jeg kommer til å skje med Jay.

– For håpentligvis vil han vise Southampton hvorfor de var villige til å betale det de holdt på å gjøre for han, ved å score et par mål mot dem.

Foto: Burnley Express

The Saints fikk ikke napp på spissen, men de klarte derimot å hente venstrebacken Danny Fox i august. Den livlige venstrebacken ble kollega med tidligere leiesoldat på Turf Moor, Jack Cork og stakk ytterligere et par kjepper i hjulene på Eddie Howes forsvarsproblemer som ble minket med ikke mindre enn fem spillere. Carlisle (lån), Cort (lån), Alexander (kontrakt), Mears (overgang) og Fox (overgang).

Tomrommet etter Fox ble fylt med Brian Easton og assistenttreneren er sikker på at skotten har det som trengs for å hjelpe til mes å sette en stopper for Southamptons pangstart på sesongen.

Foto: Burnley Express

Foxy er en veldig god spiller, noe som ble gjenspeilet med pengene de betalte for han, men det som var vanskelig med overgangen var tidspunktet.

– Vi mistet han når sesongen hadde startet og han hadde vært med på våre forberedelser med laget. Man savner envher av sine beste spillere, men Easty har kommet inn og det er en flott mulighet for han å vise alle hva han er god for.

– I fotball er det slik at når en dør lukkes, så åpnes en annen. Vi kan ikke gjøre noenting uten å miste spillere og alt vi kan gjøre er å fokusere på det vi har, avsluttet Jason Tindall.