Neste: Stoke

Stoke City fcTurf MoorBurnley tar imot Stoke til sesongens siste hjemmekamp, en kamp som ikke betyr noe for lagene foruten ære. Manager Dyche har uttalt – i likhet med flere andre spillere – at målet er seks poeng. Burnley har allerede rykket ned, men vil gå ned med flagget til topps. 

The Clarets får tilbake Sam Vokes som har måttet stå over de tre siste kampene grunnet et problem med hamstingen. Sean Dyche har ingen nye skader å bekymre seg over og har kun Dean Marney og Kevin Long ute med langtidsskader.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

På motsatt side er Marc Wilson klar igjen etter å ha sonet karantene og vil antageligvis erstatte Ryan Shawcross, kapteinen sliter med en kneskade. Asmir Begovic er også klar til kamp etter en mindre kneskade, men det gjenstår å se om sisteskansen blir førstevalget mellom stengene ettersom han ble droppet mot Swansea.

Burnley er allerede sikret Championship-spill neste sesong, men manager Sean Dyche har ikke for vane å la spillerne slappe av og kommer som vanlig å kreve full rulle av sin burgunder- og lyseblå tropp. Skulle the Clarets seire over the Potters vil det bli deres andre dobbel over et lag denne sesongen (første kom mot Hull), samtidig som det vil være første gang siden 1967/68-sesongen. Stoke har slitt på Turf Moor de siste fire tiårene og deres siste seier kom i 1975, siden den gang har de kun klart en uavgjort i 2010.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets seier mot Hull var deres andre på 15 kamper, til tross for iherdig innsats på eget og fremmed gress. På Turf Moor har det ikke vært noen dans på roser og de kan vise til kun ett mål på de fem siste hjemmekampene. En noe lei statistikk for Burnleys del er at de er ett av to lag som har spilt i Premier League mer enn en gang og rykket ned samtlige ganger. Watford er det andre.

Stoke befinner seg midt på tabellen og har i skrivende stund 50 poeng, de trenger ett poeng til for å kunne skrive ny Premier League-rekord for sin del. The Potters’ toppscorer Mame Diouf (9) trenger kun ett mål for å kunne bli den tredje spilleren i Stoke-historien til å score et tosifret antall mål (Ricardo Fuller og Peter Crouch var før han).

Peter Crouch har Burnley som den eneste klubben i Premier League han ikke har scoret mot.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 16.mai kl 16:00