Neste: Swansea

Burnley tar imot svanene på Turf Moor med en tapsrekke som the Clarets ønsker å snu – Swansea på sin side har tapt sine tre siste på bortebane. 

Eddie Howe er betrygget med nyheten at toppscorer Jay Rodriguez kan være tilbake fra hofteskaden som holdt han borte fra spill i midtukens tap mot Nottingham Forest. På skadefronten har det ikke dukket opp noen nye navn, men sjefen må klare seg uten midtbanespilleren Marvin Bartley som fikk rødt i sist kamp – noe Howe ga klart uttrykk for hva han mente om.

Charlie Austin og Martin Paterson er fortsatt ute med skade, men fotballhistorie kan bli skrevet på Turf Moor denne helgen; legende-, spillene trener-, legende- og kaptein Graham «Grezza» Alexander kan få sin 1000.kamp i karrieren og hvor ellers ville det vært bedre å feire en slik bragd enn på hjemmebane. Grezza ble tidligere denne uken hyllet av lagkamerat Steven «thommo» Thompson og nylig gikk sjefen ut og uttalte et par hyggelige ord:

Vi krysser fingrene, Graham kommer til å spille og ingen fortjener de 1000. kampene mer enn han, både for sin innsats og profesjonelle innstilling – han har vist det i et par år nå og alle venter for det store øyeblikket.

Om det kommende oppgjøret, har Howe følgende å si:

Alt kan fortsatt skje og disse to hjemmekampene kommer til å være absolutt avgjørende og vi ser fram til til å vinne de gjenværende seks, insisterer Howe. Spillerne er i stand til å klare det og det er herlig for du må sikte høyt og hvis vi klarer det har vi en veldig god sjanse. Selv om det kanskje høres dumt ut så er det ikke slutt enda, vi ser fram til å vinne en kamp, for så å sette igang en ny seiersrekke. Det er en tøff utfordrer som venter og vi ønsker å prestere for vår fans; vi vil at de skal se at vi jobber hardt som et lag og vi jobber sammen. Jeg er sikker på at de kommer til å se vårt samhold og innsatsen, vil de stille seg bak oss og støtte oss.

Motstanderen som venter er av den øvre delen på tabellen og en absolutt aktuell kandidat til opprykk, noe som kan bekreftes av deres tabellposisjon: 4.plass. Sist gang lagene møttes var i sesongstarten på Liberty Stadium og den gang vant svanene 1-0.

Svane-sjef Brendan Rodgers har ingen nye skader å bekymre seg over og ønsker å snu deres leie bortetrend som er tre tap på de tre siste forsøk, ellers i ligaen står laget med 2-2-3 på de syv siste. Rogders har nok av angrepsstyrke å velge mellom på topp med spissene Tamas Priskin, Craig Beattie og Luke Moore i form, samtidig som midtbanespillerne Leon Britton og Darren Pratley og toppscorer Scott Sinclair bøtter inn mål.

Vi trenger å ta vår styrke og aggresjon og plassere det i spillet vårt hvor vi kan plukke opp tre poeng, forklarer Swans-sjefen. Vi må sørge for at vi er sterke defensivt og ha det som grunnmur. Det som gir oss håp er de gode resultatene vi har hatt på bortebane denne sesongen, vi har hatt noen strålene resultater og jeg vet at vi kan klare det og et er det viktigste. Vi må prøve og ta alle poengene mot Burnley, så det er viktig at vi er der til siste liten.

– Vi går i hver eneste kamp med fokus på å vinne og vi er kun to poeng unna andre plassen, men vi vet at det kommer til å være en vanskelig kamp. Det er viktig at vi avslutter sesongen sterkt og spillerne er klare for det. Burnley er et godt lag med gode spillere som har hatt et vanskelig i et siste, men vi trenger å være fokuserte når vi drar dit i jakten på et resultat og jeg har tro på at vi kommer til å klare det, forteller Brendan Rodgers.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 16.4 kl 16:00