Neste: Watford

Sesongens første kamp venter for the Clarets som tar imot the Hornets på Turf Moors nye gress. Begge lag har hatt en spennende oppkjøring, begge har forsterket med spennende spillere og for Burnleys del blir det gjenforening med et kjent ansikt; Chris Iwelumo.

Manager Howe har forsterket vi visse områder denne sommeren, men har samtidig mistet flere angrepsvåpen; Steven Thompson, Chris Iwelumo og Chris Eagles, samtidig som troppen har blitt redusert med Kevin McDonald, Graham «Grezza» Alexander, Clarke Carlisle, Tyrone Mears og Remco van der Schaaf, samt en håndfull unggutter som ikke fikk fornyet tillit av manageren og ble fristil fra kontrakten.

Mens åtte – syv av dem førstelagsspillere – har forsvunnet ut Turf Moor, har kun fire ankommet de samme portene; Ben Mee, Kieran Trippier (begge på lån fra Manchester City), Keith Treacy og Jon Stewart. Samtlige kan få sin debut, selv om det er mest tvilsomt at sistnevnte Stewart ikke blir å få debuten mot den kommende utfordreren, til tross for spilletid mot Bury, Torquay og Oldham.

Stopper Mee, høyreback Trippier og vingen Treacy er de som mest sannsynlig blir å så spilletid mot the Hornets, en utfordring førstnevnte er svært klar for. Samtidig som skadeforfulgte Martin «Pato» Paterson og Charlie Austin er friskmeldte etter en vellykket sesongoppkjøring som gjør at manageren nok sitter igjen med hodebry over hvem som skal spille på topp med målmaskinen Jay Rodriguez, som forøvrig har en skadefri tropp til disposisjon.

Iwelumo som byttet klubb få uker siden, ligger an til å få sin debut mot sin tidligere arbeidsgiver the Clarets. Tårnspissen har ristet av seg en mindre lårskade og er tilgjengelig i Sean Dyches første kamp som manager for de gule. Dyche var assistenten til Malky Mackay, og erstattet den tidligere manageren etter skottens overgang til Cardiff, men har vært aktiv på overgangsmarkedet ved å hente inn nevnte Iwelumo, Mark Yeates, David Mirfin, Carl Dickinson, Prince Buaben, Craig Forsyth og Tom James.

Derimot må han klare seg uten Steve McGinn (kne) som har vært skadet i en lenger periode og blir nok heller ikke frisk i nærmeste fremtid. Forrige sesong og lagenes første kamp, på Turf Moor endte med nervepirrende Burnley-seier etter mål av Iwelumo, Wallace og Grezza, mens returoppgjøret endte like så greit med et dobbel og 3-1 til the Clarets.

Tidligere oppgjør:
13.nov Burnley 3-2 Watford
12.feb Watford 1-3 Burnley