Neste: West Ham

The Clarets med to viktige seire på samvittigheten reiser til London og Upton Park der de møter et West Ham-lag i form som selv har vunnet fire strake. Samtidig som Big Sam blir gjenforent med et par gamle kjente.

Sam Allardyce er et kjent navn på balløya og har forhistorie blant klubber som Burnley ikke har det beste forholdet til. Et par år siden var han høvding for Bolton som gjorde det bra i Premier League, blant annet hentet Big Sam Nicolas Anelka til Bolton – klubben som i disse dager styres av tidligere kjenning – på godt og vondt – Owen Coyle. Videre har Allardyce sittet ved to erkerivaler: Blackpool og Blackburn, så det er ikke mangel på følelser mellom Burnley-fansen og West Ham-manageren.

Foto: BurnleyFC.com

I løpet av sine tidligere klubber har Allardyce solgt blant annet Keith Treacy (Blackburn), Junior Stanislas (W.H) og Zavon Hines (W.H), som idag spiller for Burnley og som Big Sam i et tidligere intervju nevnte er noe bekymret for å møte.

På skadefronten må Bolton klare seg uten Sam Baldock som sliter med en hamstring-skade, men kan bli styrket av en kjenning her til lands: John Carew.

Howe på sin side må fortsatt klare seg uten Charlie Austin, Martin Paterson og Danny Ings i denne runde, men har derimot Ross Wallace tilgjengelig igjen etter at midtbanespilleren måtte sone karantene for sitt femte gule kort. Ellers er det en viss usikkerhet rundt Marvin Bartley som ble byttet ut i forrige kamp, mens det fortsatt svirrer noe usikkerhet rundt keeper Jensen.

Opp gjennom historien har de lilla- og lyseblå møttes 77 ganger der West Ham har vunnet 31, mens Burnley 30. Kun i serien(e) er the Clarets noe bedre med sine 30 mot West Hams 26 seire og 16 har endt med poengdeling – de siste to oppgjørene har endt med stygge tall for the Clarets som i februar tapte 5-3 i FA Cupen og 5-3 da de fortsatt var i Premier League. For å gjøre den statistikken litt mer mørk har det kun blitt en Burnley-seier på de siste ni møter med the Hammers og sist gang det ble seier på Upton Park var i 1973…

Foto: BurnleyFC.com

London-laget besitter en foreløpig trygg andre plass og Burnley kommer til å måtte jobbe hardt for å bryte West Hams 0,8 innslupne mål i gjennomsnitt. The Hammers har fire strake seire og jakter følgelig sin femte som vil være en oppnåelse de klarte sist i februar 2006, som om ikke det er nok ville de ta 20 poeng hittil på hjemmebane, noe de klarte totalt gjennom hele fjor-sesongen under Avram Grant.

The Clarets på sin side flyr høyt etter deres snuoperasjonen mot Hull og storseieren over Hull som besto av syv nettkjenninger og jakter selv flere poeng og nettkjenninger. I motsetning til hjemmelaget så har Burnley hatt en lei tendens til å slippe inn for mange mål, men klarte å holde buret rent for annen gang på over 30 kamper i 4-0 seieren over Ipswich.

Ellers får ‘ung mot gammel’ et nytt begrep da Eddie Howe (34) – ligaens yngste – møter Sam Allardyce (57) som er ligaens eldste.

Tidligere møter:
21.feb 2010 West Ham 5-1 Burnley (FA cup)