Howe: – Vi er ikke redd dem

Manageren manner opp til kamp og forteller i forkant at storkampen med West Ham imorgen at selv om the Hammers er favoritter til direkte opprykk, er ikke unge Clarets redde av den grunn. 

West Ham-manager Sam Allardyce har hatt suksess i de klubbene han har ledet og man trenger ikke å se lenger enn til to klubber som ikke er helt populære blant Burnley-fansen; Blackburn og Bolton. Big Sam satt uten tvil sitt preg på begge klubbene og ikke overraskende har også West Ham fått kjenne managerens ferdigheter på huden – på godt og vondt.

Foto: BurnleyFC.com

Hammers-sjefen har dressert sine tropper godt, for de ligger på en sterk annen plass, har fire strake seire å vise til og kun gitt fra seg poeng i en kamp (to poeng) av 28 mulige. Foreløpig.

Burnley derimot har ikke hatt de samme forholdene som West Ham og befinner seg midt på tabellen, men er på sin side angrepsvillige, liker å skyte mot keeperen og har til sitt forsvar to seire på rad. Manageren vet hva som bor i hans unge lag og vet at spillerne ikke frykter noen og er klare til å møte hvem som helst.

Det er antageligvis en av de tøffeste oppgavene vi står overfor denne sesongen, men på bakgrunn av to gode seire har guttene god lagånd, sier sjefen. Vi likte ikke tapsrekken vi hadde, men lagånden og samholdet har alltid vært der og har aldri vært noe problem. Selvtilliten vi har opparbeidet fra de siste to seirene er uvurderlig og gir guttene troen på seg selv de trenger.

West Ham er veldig godt organisert, slik Sam Allardyces lag er, utgjør en stor trussel på dødballer og er veldig erfarne. Han har bygget opp et lag som har vært der før og forventer at de rykker opp i år. Jeg ville ikke veddet imot han, de er et sterkt lag og det kommer til å være en vanskelig kamp for oss.

Men vi har to seire bak oss, vi er selvsikre, borteformen vår har vært bra og når vi presterer kan vi matche hvem som helst og det inkluderer West Ham. Vi er ikke redd dem, understreket manageren.