Neste: Wigan

WiganTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCThe Clarets tar imot Wigan i sesongens siste Lacashirederby og en seier her vil bety direkte opprykk for Sean Dyches’ mannskap.

Utfordringen er derimot ikke enkel da Uwe Rüslers mannskap har funnet formen og øyner Play Off-plass.

Burnley mangler kun Sam Vokes i forkant av storoppgjøret mot Wigan som kan sikre de lilla- og lyseblå direkte opprykk. Sesongen har brakt mange oppturer og det hele kan sikres ved å dra i land to viktige og nødvendige poeng på Turf Moor i ett av to hjemmekamper.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Flere ting trenger å falle på plass og en av dem er et minimum uavgjort mot Wigan dersom Derby taper deres kamp mot nedrykkstruede Barnsley. Gjestene har ikke mange skader å vise til og kan derimot bli styrket av Roger Espinoza, Rob Kiernan og Scott Carson.

Sist gang lagene møttes ble det poengdeling på DW Stadium og enklere blir det ikke for the Clarets som kun har vunnet to av de siste 22 møtene mot Wigan; 2-8-12. Sist gang the Clarets dro det lengste strået mot Wigan var desember 2004 – og kun en seier på de siste ti forsøkene mot Wigan gjør det ikke lettere for de lilla- og lyseblå.

I det kortere løp har Burnley vunnet to av deres tre siste kamper, men bakover har de vært ganske så stramme med kun 35 innslupne mål – som er det minste i ligaen. På eget gress har det vært to strake tap (gjennom hele sesongen) mot Leicester og Middlesbrough, mens de kommende gjestene har vunnet to av deres siste syv kamper (2-2-3). Wigan står forøvrig uten seier på de to siste bortekampene etter å ha dratt i land seks strake på fremmed gress i foregående runder.

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

Tidligere møter:
29.des 2013 Wigan 0-0 Burnley
20.mar 2010 Wigan 1-0 Burnley
24.okt 2009 Burnley 1-3 Wigan
28.des 2004 Burnley 1-0 Wigan
14.sep 2004 Wigan 0-0 Burnley
31.jan 2004 Wigan 0-0 Burnley
23.aug 2003 Burnley 0-2 Wigan