Seiret i lokalderbyet!

Blackpool FCBurnley logo stor(Blackpool 0-1 Burnley): Et spennende og energisk lokalderby fant sted på Bloomfield Road der begge sider ble frustrerte av dommeren som satt listen veldig høyt, noe som skapte reaksjoner både på banen og ikke minst på tribunene. Burnley skapte de farligste sjansene og kunne raskt ha ledet pent til pause, men kampens eneste mål kom ikke før etter sidebytte når Michael Kightly sendte av gårde en fantastisk salve som på perfekt vis skrudde og gikk i nettet.

Manager Dyche stilte med et ganske så kjent lag mot the Seasiders med få bytter og det var the Clarets som fikk den beste starten og presset et til tider uorganisert hjemmelag. Kampens første sjanse kom av Michael Kightly som fikk en perfekt ball og alene med keeper burde ha sendt the Clarets i føringen, men Gilks reddet mesterlig.

Det tok ikke mange minuttene før Danny Ings var på fære og spissen fikk flere store muligheter som også burde ha havnet i nettet, men heller ikke spissen klarte å få hull på byllen. Det ble en del fram og tilbake på Bloomfield Road med til tider spennende spill, men verken Ings eller Barnes klarte å få hull på byllen – dermed løp lagene til pause målløse.

Etter sidebytte fikk først Michael Duff en sjanse til å sendte gjestene i føringen, men sendte kula over og ut. Derimot tok det ikke mange minuttene før magi skulle få en (liten) del av tribunen til å juble, hoppe og synge av glede; Michael Kightly skulle få ballen fra en skrå vinkel, ladet kanonen og sendte av gårde et flott skudd som fikk en herlig skru og gikk rett i nettet! 1-0 til Burnley i det 49.minutt.

Noen bytter og kort senere sto det fortsatt 1-0 til Burnley, men etterhvert som omgangen nærmet seg midtveis begynte hjemmelaget å få et lite overtak med ballen og presset Burnley. The Seasiders fikk stadig mer ball og benyttet seg av tidvis lumske metoder som fikk Burnley-fansen til å reagere og de kampen siste ti-femten minutter besto av et desperat Blackpool som prøvde og prøvde – uten hell.

I kampens tilleggsminutter ble det noen frispark og hjørnespark for Blackpool som på det siste forsøket kunne ha sikret seg et poeng, men Burnleys Kieran Trippiers hode sto i veien og avverget. Ironisk nok hadde ikke Blackpool en eneste skuddsjanse på keeper Heaton i løpet av kampen.

Burnley trenger etter denne kampen kun to poeng for å kunne sikre seg spill blant eliten, Come on Wigan!

Til ettertanke: Det må nevnes at hjemmefansen uttrykte sin misnøye med Blackpool-ledelsen relativt tydelig ved flere anledninger: tre ganger måtte sikkerhetsmannskapet ut på banen og dra hjem tilskuere som ville poengtere sitt «hat» mot eierne, men det hele toppet seg når det ble kastet flere hundre tennisballer på banen midtveis i annen omgang. Fansen var soleklart ikke fornøyde.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Shackell, Trippier, Kightly (Stanislas 68), Marney (Baird 82), Jones, Arfield, Barnes, Ings (Edgar 90+4)
Innbyttere: Cisak, Wallace, Long, Treacy
Gule kort: Marney 62, Jones 86