Nytt fra Turf Moor

Et par ting har hendt på Turf Moor den siste tiden og de skal vi selvfølgelig ta med; kneet til Michael Duff skal undersøkes nærmere etter smellen fra sist kamp, reservelaget tapte mot naborivalene Preston N.E, hvor blant annet Stewart fikk sin debut og vi får noen ord fra debutanten samt reservelagstrener, Jason Blake. 

Foto: BurnleyFC.com

Forsvarer Duff pådro seg en smell i kneet under tirsdagens kamp mot Barnet og måtte byttes ut midtveis i kampen, etter å ha tatt det rolig siden da skal midtstopperen undersøkes nærmere. Klubben håper naturligvis at det ikke er noe alvorlig, og i følge assistent Tindall er Duff allerede på bedringens vei.

Michael har gjennomgått scanning og vi venter på resultatet. Forhåpentligvis er det ikke noe alvorlig, men vi venter fortsatt og krysser fingrene for at han er tilbake snart. Han vil nok ikke få spille på lørdag, men han føler seg bedre idag, fortalte assistenten.

Mens førstelaget enda slikker sår etter nok en kamp med ekstraomganger i cupen, klarte ikke reservelaget å vinne over rivalene Preston North End i Central Leagues åpningskamp. De lilla- og lyseblå tapte 2-1 mot et mer erfarent Lilywhites-lag, men 3.keeper, Jon Stewart gjorde en veldig god jobb mellom stengene som blant annet besto av en strafferedning i annen omgang. Reservelagstrener, Blake føler allikevel at det er rom for forbedring.

Foto: BurnleyFC.com

De unge spillerne, inkludert de som er under utvikling, trenger å reflektere over dette fordi vi har gjort mye jobb på treningene og det må overføres til gressmatten, forklarte Blake. Det er nok min største skuffelse, vi har ikke sett så mye av denne overføringen fra trening til spill – det er noen skuffede gutter, men det flotte er at dette er et utviklings-miljø og vi kan starte å jobbe på nytt med de tingene vi forventer å se i de kommende kampene. Det er skuffende, men det er en start og en vi håper å kunne bygge på og forbedre på visse områder.

Ja, de var tøffe motstandere, men vi kunne ha gjort bedre avgjørelser når det gjaldt ballbesittelsen. Jon Stewart holdt oss i kampen og bakre fireren jobbet veldig hardt, men vi trenger å jobbe mer med arbeidsmoralen på midtbanen. Avgjørelsene våre og vår oppvakthet trenger å forbedres kollektivt, men det fine med holdninger og de valgene man tar, er at de er selvstendige og man kan velge det man ønsker hvor noen spillere har begrenset sine ferdigheter og ikke kan velge å være bedre imorgen, avsluttet Blake.

Foto: BurnleyFC.com

Mens trener Blake bruker tiden på forbedringspunktene, fryder debutant Jon Stewart seg over sin første kamp for Burnley der han imponerte stort mellom stengene – riktignok gjenstår det litt før 22-åringen blir å se på førstelaget. Sisteskansen ankom Turf Moor på en et-års kontrakt i sommer etter å ha overbevist Howe og Tindall, men klarte dessverre ikke å gjøre noe med 2-1-tapet mot Preston, til tross for flere gode redninger inkludert en strafferedning i annen omgang.

Etter kampen følte jeg meg bedre, jeg trengte det. Jeg har trent så mye og enda ikke spilt, fortalte 22-åringen. Det var min første kamp på lenge og 90 minutter på banen for reservelaget i en liga betyr faktisk noe. Det føltes godt og jeg nøt det, jeg var henrykt over å kunne spille, selv om jeg ikke trodde at det kom til å bli så travelt.

– Man ønsker å starte kampen noenlunde rolig, for så å starte kjøret, og etter å ha gjort sin første redning øker selvtilliten og man kan fortsette i samme spor. Det gir meg selvtillit og jeg håper også manageren og keepertreneren får det – jeg kommer til  fortsette å presse på, men er glad for å kunne skue og lære, men jeg er ikke langt unna, fortalte Stewart.