Nytt fra Burnley-leiren

Selv om det er landslagspause, så betyr det ikke at Turf Moor har havnet i dvalemodus. Klubben forsterker støtteapparatet med nye speidere, Dobbel-Ings for U21 på Turf Moor og statistikken viser at Burnleys kaptein Jason Shackell er den 15. beste midtstopperen i Europa(!).

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley har ansatt tidligere Everton- og Manchester United-speider Robbie Cooke til sitt støtteapparat, Cooke (bildet) tilbrakte elleve år med David Moyes på Goodison Park og tok følge med skotten når han flyttet på seg til Old Trafford. 57-åringen spille-karriere som spiss fra Peterborough og Brentford og startet treneryrket i Preston North End – under Moyes.

Ben Mackriell er også nyansatt, men hans bransje noe annerledes og vil dreie seg om teknisk speiding, en rolle han hadde i Reading FC. Begge startere umiddelbart.

– Vi ønsker Robbie og Ben velkommen til klubben. Vår kunnskap om ytterligere, potensielle markeder og bruken av analyser er både viktige og sikrer at vi er konkurransedyktige. Dette er områder utenfor banen som vi håper å kunne øke og forbedre, og er kritiske for å forsikre klubbens suksess, sa styremedlem Lee Hoos.

Burnley som klubb har ikke brukt stadion Turf Moor denne uken og kommer ikke til å gjøre det fram til neste helg, men det er ikke dermed sagt at Turf Moor støves ned. Det engelske U21-laget tok imot det portugisiske U21-laget til dans, på Turf Moor og for å krydre det hele var det tre Burnley-spillere kalt opp til U21-laget; Danny Ings, Nathan Chalobah og Michael Keane.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

England U21 vant over portugiserne med sterke 3-1 og to av målene var signert Danny Ings, en opplevelse spissen betegner som av de beste i sin karrière. Det betyr dermed at spissen står med fire mål på seks mål for the three lions.

– Jeg visste at det kom til å vær en spesiell kveld å spille i byen, sa Ings. Det ble et herlig utfall og jeg takker dem for å stille opp, det var fantastisk, det var herlig å spille foran dem og jeg mener jeg hørte dem rope navnet mitt fra start til slutt. Det var herlig at de kom og det å få to mål rundet av en virkelig fantastisk kveld som helt klart er blant de på øverste hylle.

– Dette er øyeblikk jeg ønsker å ha i karrièren, steg for steg og slike kvelder. Det viser virkelig at hardt arbeid lønner seg, fordi jeg har hatt skader og det var en tung tid for meg, men de siste årene har vært fantastiske og jeg vil fortsette med det. Jeg er takknemlig fordi det var en veldig bra kveld generelt for meg og for laget, avsluttet Danny Ings.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

U21-trener Gareth Southgate var også full av lovord;

– Dannys første ball-berøring var en fantastisk dribling gjennom midten og jeg trodde han kunne score derfra, men man så at han var i form. Det var en god oppbygging til å spille opp målene og i den avsluttende delen følte jeg vi spilte veldig bra, vi har hurtigheten og spillere som kan avslutte innleggene, så det er vanskelig for andre lag å stoppe oss, sa Southgate.

Burnleys kaptein Jason Shackell har en høy stjerne blant Clarets-fansen og det med god grunn, for ny statistikk viser at Shackell er den 15.beste midtstopperen i England hvor han utkonkurrerer kjemper som John Terry og Sergio Ramos. Dette basert på statistikk levert av tunge Opta.

Shackell er den 10.beste spilleren i Premier League og den 3.beste forsvareren på balløya, ikke bare det, men kapteinen har også klarert ballen flere ganger enn noen andre forsvarer i de fem øverste ligaene i Europa; Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1.

Foto: Lancashire Telegraph
Foto: Lancashire Telegraph

Shackell kan vise til 128 klareringer som er mer enn ti per kamp, inkludert hans 14 klareringer mot Manchester United tidligere i sesongen, en kamp som statistisk sett har vært hans beste denne sesongen.

En spille Burnley prøvde å hente i sommer; Craig Dawson (West Brom) ligger på en 19.plass. Begge er rangert høyere enn Sergio Ramos, John Terry og Vincent Kompany.

På toppen av denne listen vinner vi brasilianske Hilton (37) som tjener til sitt daglige brød hos Montpellier som befinner seg på midten av tabellen.

1 Hilton (Montpellier)
2 Naldo (Wolfsburg)
3 Uwe Hunemeier (Paderborn)
4 Nicolas N’Koulou (Marseille)
5 Raul Albentosa (Eibar)
6 Leighton Baines (Everton)
7 Ricardo Rodriguez (Wolfsburg)
8 Damien Da Silva (Caen)
9 Mexer (Rennes)
10 Papy Djilobodji (Nantes)
11 Curtis Davies (Hull)
12 Abdelhamid El Kaoutari (Montpellier)
13 Issa Cissokho (Nantes)
14 Sebastien Squillaci (Bastia)
15 Jason Shackell (Burnley)
16 Simon Kjaer (Lille)
17 Guido Milan (Metz)
18 Ryan Shawcross (Stoke City)
19 Craig Dawson (West Bromwich Albion)
20 Branislav Ivanovic (Chelsea)