Årets manager og spiller-pris til Dyche og Ings

Burnley FCs suksess på banen forrige sesong ble anerkjent over hele balløya og medførte til direkte opprykk til eliten i Premier League, under gårsdagens NBNA fotball tildelingen i nordvest-England ble Sean Dyche kåret til årets manager, mens Danny Ings stakk av med årets spiller.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche danket ut Manuel Pelligirni og Brendan Rodgers og ble av panelet kåret til årets manager i nordvest etter å ha ledet Burnley til direkte opprykk med the Clarets. En av spillerne som utpekte seg på banen den sesongen var Danny Ings med sine over 20 mål for de lilla- og lyseblå, ikke bare ble han kåret til årets spiller i Championship den sesongen, men dro like så greit i land årets spiller i Championship for den nordvestlige delen av England.

Danny Ings kunne dessverre ikke stille opp personlig siden han i skrivende stund trener med det engelske U21-laget, men Dyche var mer enn villig til å ta imot prisen på vegne av sin stjernespiss.

–  På vegne av meg selv, staben og spillene, går utmerkelsen egentlig til klubben, sa Dyche. De (Pelligrini og Rodgers) er to meget respekterte navn i spillet som har gjort det bra i sine karrièren. Min reise fortsetter som en ung manager og for en plattform det er å være i Premier League med Burnley.

– Dannys pris er en anerkjennelse på hans fine sesong som var, han startet dessverre denne med en skade, men har kommet seg og er frisk og rask. Reflekteres forrige sesong, så er denne utmerkelsen virkelig fortjent. 

Denne sesongen har ting ikke gått på skinner for de lilla- og lyseblå, men sjefen ser lys i enden av tunnelen.

– Å tro er viktig, å opprettholde troen og holde den ved like er en meget viktig ting. Det garanterer ikke alltid et resultat, men som jeg har sagt så gir det en mye bedre sjanse. Nå har nivået igjen steget og det er viktig av de faktorene fortsatt er der slik at i kan tilføye kvalitet og taktisk forståelse, vi vil vise at vi kan konkurrere i denne ligaen. Vi satte stopper for mange overskrifter etter vår første seier og det har fått fansen til å støtte oss ytterligere, la oss håpe at denne reisen fortsetter fordi det er vårt mål.

– I løpet av min tid her, har forbindelsen mellom laget og fansen vokst gradvis og reisen ifjor limte det hele sammen, men det er også gledelig å se at den har blitt der og at alle fortsatt holder sammen, avsluttet Dyche.

Årets manager:
Sean Dyche (Burnley), andre nominerte: Brendan Rodgers (Liverpool), Manuel Pellegrini (Manchester City).

Årets spiller:

Premier League:
Raheem Sterling (Liverpool), andre nominerte: Seamus Coleman (Everton), Yaya Toure (Manchester City), David De Gea (Manchester United).

Oppadkommende stjerne:
Marcos Lopes (Manchester City), andre nominerte: Ross Barkley (Everton), Jordan Rossiter (Liverpool FC), James Wilson (Manchester United), Josh Brownhill (Preston North End), Tom Cairney (Blackburn Rovers).

Championship:
Danny Ings (Burnley), andre nominerte: Jordan Rhodes (Blackburn Rovers), James McArthur (Wigan Athletic, nå Crystal Palace-), Tim Ream (Bolton Wanderers).

League One:
Joe Garner (Preston North End), andre nominerte: James Wesolowski (Oldham Athletic), Jason Koumas (Tranmere Rovers).

League Two:
Conor McLaughlin (Fleetwood Town), andre nominerte: Danny Mayor (Bury FC), Ian Henderson (Rochdale FC).

Conference:
Luke George (Southport), andre nominerte: Danny Andrew (Macclesfield), Andy Burns (Barrow).

Årets initiativ i lokalsamfunnet:
Blackpool FC Community Trust, andre nominerte: Bolton Wanderers Community Trust, Everton FC, City in the Community, Morecambe FC Community Sports, Wigan Athletic Community Trust.

Årets klubb i lokalsamfunnet, Premier League:
Everton in the Community, andre nominerte: City in the Community, Manchester United Foundation.

Årets klubb i lokalsamfunnet, alle ligaer:
Wigan Athletic, andre nominerte: Morecambe FC Community Trust, Blackpool, Bolton Wanderers Community Trust.

Beste klubbsponsor/marketing & engasjement:
Everton, andre nominerte: Blackburn Rovers, Manchester City, Manchester United.

Profesjonelle fotballtjenester:
Mills & Reeve, andre nominerte: Pinsent Masons.

Årets fotballtjenester:
Ripple Effect, andre nominerte: Complete Sport, Little League Sports.

Årets journalist:
David McDonnell (Daily Mirror), andre nominerte: Tony Barrett, Andy Hunter, Mark Ogden, Jonathan Northcroft, Ian Herbert, Chris Bascombe.

Fabrice Muamba-prisen for medisin og sportsvitenskap:
Les Parry, andre nominerte: Joyce Watson, Simon Farnworth, Ian Irvin, Matt (Matthew) Jackson.

Årets kvinnelige spiller:
Steph Houghton (Manchester City), andre nominerte: Nikita Parris (Everton), Fara Williams (Liverpool).

«Unsung Hero»:
Alan ‘Birdy’ Birkbeck (Blackburn Rovers).

Årelang innsats:
Kenny Dalglish.