Nytt fra Burnley-leiren

Ryktene rundt playmaker- og ving Chris Eagles vei ut Turf Moors porter og til Goodison Park, avkreftes, samt oppdatering på noen skadene rundt Chris McCann og Martin «Pato» Paterson.

Eagles ble hentet av Owen Coyle to- og en halv sesong siden fra Manchester United for £1,3m siden den gang har 25-åringen etablert seg særdeles godt og er uten tvil en av de lilla- og lyseblås viktigeste spillere på banen. Slikt blir naturligvis lagt merke til, noe de skotske gigantene Rangers og Celtic gjorde – kjempingen endte heldigvis med at Eagles forble på Turf Moor og enda bedre skrev under en kontraktforlengelse som binder han til 2013.

Nå er det Everton som snuser på vingen etter at det ble kjent at både Tottenham og Liverpool visstnok er ute etter deres midtbane-spiller, Steven Pienaar. Everton er pro-aktive og på utkikk etter en erstatter og Eagles er en av de hetere kandidatene, noe Burnley FC liker dårlig.

– Du ønsker spekulasjoner fordi det sier at spillerne gjør det bra, poengterer Stuart Gray, det er presset jeg setter på spillerne, men vi vil ikke miste våre beste spillere, og på dette tidspunktet er det ikke noe annet en rene spekulasjoner.

Ellers så bedres skadesituasjonen til Martin «Pato» Paterson og midtbanespiller Chris McCann, sistnevnte har vært ute av spill i snart 18 måneder. Flere hadde håpet at Pato ville være klar til lørdagens kamp mot QPR, men det er for tidlig i følge Stuart Gray.

– Denne kampen kommer nok litt for tidlig på Martin, men forhåpentligvis vil han være i full trening neste uke. Vi har organisert en kamp bak lukkede dører mot Preston neste uke og vi satser på at han får bidra der, sammen med benken og de som får lite spilletid, forklarer Gray.

Om Chris McCanns situasjon forteller vikaren følgende:

Han vrir, vender og løper med ballen, men som vi har sagt tidligere, når han kommer tilbake, så er han tilbake. Han har en avtale hos en spesialist om ikke lenge, og hvis han får grønt lys, trapper vi opp treningen. For øyeblikket må vi holde han i tøylene fordi han vil så gjerne tilbake i spill, men det viktigste er at når han først kommer seg ut av behandligsrommet, at han forblir borte derfra, poengterer Gray.