Nytt fra Turf Moor

Ungdomskontrakter, nominasjoner og operasjoner. Her er dagens nytt fra Turf Moor

Jason Blake treningsbilde
Foto: BurnleyFC.com

Klubben meldte nylig at Connor Mitchell, Alex Whitmore, Callum Richardson, Nathan Lowe, Kevin Ly, Luke Daly og Evan Galvin har fått tildelt et nytt stipend (andre året) og blir med ungdomslaget videre på nye eventyr.

Alle spillerne har gjort seg fortjente til en ny kontrakt basert på kombinasjonen av innsats i kampene og på treningene, deres høye standard og deres holdning til å lytte til trenerapparatet, ta til deg rådene som må til for å utvikles som person og profesjonell spiller. Vi vet at unge spillere har ambisjoner om å bli førstelagspillere og trenerapparatet har som det som mål for dem også, men vi prøver også å bryte deres mål til mindre enheter. 

Vårt hovedmål er for ungdommene er at de sikrer seg sin første profesjonelle kontrakt. Disse spillere har oppnådd nettopp det og burde være stolte over hva de har fått til, det er derfor vitkig at de flytter fokuset til nye mål. Akademiets filosofi er å produsere spillere som kan bli førstelagsspillere, så vi jobber hardt med å forsikre oss at spillerne er motivert til å bli den neste Michael Duff eller Dean Marney ved å flytte dem over til U21-laget, sa Jason Blake.

Foto: Lancashire Telegraph
Foto: Lancashire Telegraph

På motsatt ende får ikke keeper Callum Jakovlevs, forsvarer Charlie Holt og spiss Lewis Nuttall fornyet sine kontrakter som løper ut i sommer og blir dermed å finne seg nye arbeidsgivere. Burnley FC vil bistå med å finne nye klubber til spillerne og legger til rette for videre trening med klubben resten av sesongen.

På kontraktssiden har også 17-årige Cameron Dummighan signert en to-års kontrakt med Turf Moor-klubben – forutsatt tillatelse av FA. Forsvareren fra Nord-Irland har spilt for nevnte utviklingslag denne sesongen og har imponert nok til å ta steget videre.

Vi er henrykte over å kunne signere Cameron på fulltidskontrakt, han er en av flere unge spillere som har karrieren foran seg og vi ser fram til å jobbe med han de kommende årene, sa Dyche.

Dyche igjen har imponert i mars, noe som har blitt lagt merke til og er blitt nominert til månedens manager for femte gang.  5-1-1 har det blitt, men blir utfordret av Paul Dickov (Doncaster Rovers), Eddie Howe (Bournemouth) og Nigel Pearson (Leicester City). Fra før har Dyche vunnet i september og oktober – vinneren blir offentliggjort imorgen fredag.

Sam Vokes ble skadd tidlig i kampen mot Leicester City forrige helg og etter nyere undersøkelser er det klart at spissen må under kniven og blir borte i minimun et halvt år og opptil ett år.