Nytt fra Turf Moor

West Ham kommer til Turf Moor og tre nye poeng kan sikres. Dean Marney og Nahki Wells er tilbake fra skade og har fått spilletid etter lang ventetid, mens Johann Berg Gudmundsson har imponert på den internasjonale arena og Island ble historiske når de kvalifiserte seg til VM 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets kunne ikke ha bedt om en bedre sesongstart og ved seier over West Ham denne helgen, har de mulighet til å klatre opp til en imponerende 3.plass, men sjefen understreker at det fortsatt gjenstår fortsatt mye arbeid. West Ham ankommer Turf Moor etter en sterk seier over Swansea og sjefen vet at en utfordring venter.

– Vi er stolte over hva vi har oppnådd fordi det er en god pekepin på reisen vår, samtidig som det ikke tas for gitt. Alle kamper er utfordrende og vi holde fokus, men det er noe å være stolt av og vi er i form. Ikke bare som lag, men vi har jobbet hardt og det skal vi fortsette med.

 

– West Ham har høye forventninger på seg fordi de ønsker å være der de en gang var. Jeg respekterer alle managerne og Slaven (Bilic) vil poengtere hva han krever av spillergruppen sin, men en ting er sikkert; de er fortsatt et godt lag. Jeg har sett dem spille denne sesongen og så på spillerne deres. De kan være effektive når de spiller og jo lenger de spiller, desto sterkere blir de, så det er et lag må ikke kan ta lett på og vi må være oppmerksomme, forklarte Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

I løpet av landslagspausen har det skjedd en del spennende ting for Clarets-spillerne. Dean Marney og Nahki Wells fikk begge spilleminutter for U23 eller utviklinglaget som det heter etter å ha vært på sidelinjen med skader og operasjoner.

– Det har vært lang ventetid, mye hardt arbeid og jeg er foran skjema egentlig, noe som er bra og det gleder meg. Jeg følte meg bra og har jobbet mye, mye styrketrening med Shorty (styrke- og kondisjonstrener Tom Short). Han har vært fenomenal. Han kortet ned sommerferien sin for å jobbe meg med, så stor takk til han, men det er bare det første steget og det gjenstår fortsatt en del.

– Det har vært noen tøffe uker for meg med guttene ute på landslagene, det har vært små grupper og mange fem-spiller lag og mye rykk og napp der kneet mitt fikk prøvd seg, så det var fint å få prøvd seg på en større gressmatte. Jeg tror det er en kamp til neste uke og planen er nye 45 minutter, så kanskje en time etter det igjen. Vi må fortsette å ta det med ro, forklarte Marney.

Foto: BurnleyFC.com

Wells la til; – Det var godt å få spille igjen etter tre-fire måneder. Å komme ut av det hel og uten skader er det viktigste. Jeg føler meg bra selv om ikke formen er der enda, men det kommer i løpet av de neste ukene. Jeg føler meg bra på treningene, men det er ikke som kamptrening. Det er lite som kan sammenlignes med kamptrening og det er nok det jeg mangler for øyeblikket, noe som kommer etterhvert. Jeg vil fortsette å trene og spille kamper og få mer spilletid og før man vet ordet av det vil jeg være spilleklar.

Johann ber Gudmundsson og hans Island ble eventyrlig historiske når de kvalifiserte seg til VM for første gang og bedre ble det da Clarets-spilleren nettet to ganger, en gang mot Tyrkia og andre gang mot Kosovo. Johan oppfylte med det en barndoms-drøm han har hatt lenge.

Foto: BurnleyFC.com

– Når jeg var en gutt pleide jeg å se på Premier League, EM og VM. Jeg har spilt i to av dem og i den tredje når sommeren kommer. Det var stort når jeg var liten og drømte om å få det oppfylt og nå som det har skjedd er jeg takknemlig. Jeg gjorde det bra i de siste kampene med Island og scoret to mål, så selvtilliten min er i god stand og jeg håper å kunne ta det videre i Premier League.

– Det har vært gode dager, men jeg konsentrerer meg om å få spille så mange kamper jeg kan for Burnley og forbli skadefri gjennom hele sesongen. Jeg vil bidra på alle mulige måter, uavhengig om det er en målgivende eller mål så vil jeg hjelpe laget. Det er mye konkurranse i laget og jeg vil spille så mange kamper jeg kan, trene hardt hver dag, komme meg inn i laget igjen og så prøve å gjøre så godt jeg kan.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi har startet veldig bra, befinner oss i en god posisjon og ønsker å ta det derfra. Det starter med West Ham som blir en tøff kamp. Borteformen vår er utrolig og vi burde nok ha tatt flere poeng å hjemmebane så vi vil forhåpentligvis gjøre det på lørdag. 

– Det føles utrolig (å være kvalifisert til VM). Det har tatt noen dager å la det synke inn at vi skal til VM og jeg tror ikke jeg er helt klar over det før vi er i Russland, ser hvor stort det er og hva slags utrolig eventyr vi har skrevet. Det er fantastisk å være i VM med Island, den minste nasjonen som noen gang har kvalifisert seg, vi har skrevet historie. Det var et stort øyeblikk, en vanskelig gruppe å komme ut av, så vi har gjort en god jobb. Å være i EM var en utrolig oppnåelse, men å være i VM er enda bedre, avsluttet islendingen.