Nytt fra Turf Moor

Jack Cork hyller the Clarets innstilling der de aldri gir opp og takker fansen deres støtte. Ben Mee er ute i et par uker, mens Chris Wood vil score flere mål. 

Foto: BurnleyFC.com

Cork fikk æren av å bære kapteinsbindet i forrige kamp ettersom vise-kaptein Ben Mee og kaptein Tom Heaton ikke spilte. Midtbanespilleren satte inn sitt tredje for sesongen etter en herlig snuoperasjon der Lancashire-laget nettet to ganger på tre minutter og snudde 1-0 til 1-2. Det endte med borteseier og the Clarets står nå med tre strake borteseire.

– Det var en tøff kamp, de hadde ballen mye og det viste også hva som bor i oss. Vi har vært konsistente gjennom hele sesongen, holdt oss til kampplanen og er et lag som aldri gir opp. Vi har selvsikkerheten og den gode følelse, det er også herlig å ha fansen bak oss. Man kunne føle hvor klare det var for kampen under oppvarmingen og det gjør en forskjell. Jeg prøvde å komme meg nær dem, men de holdt meg tilbake så det var godt å kunne score i deres. 

– Det er tre borteseire på rad og en herlig oppnåelse. Fire seire på rad er enda bedre på dette stadiet av sesongen, spesielt etter hva som var midtveis der vi slet med å vinne, forklarte Cork.

Foto: BurnleyFC.com

Ben Mee måtte som kjent stå over kampen mot Watford, noe som banet vei for Kevin Long. Det ligger i kortene at midtstopperen også må stå over oppgjøret mot Leicester. En leggskade holdt Mee ute av spill i forrige runde, en skade han også slet med mot slutten av forrige sesong.

– Ben kan være ute i et par uker, bekreftet sjefen. Han fikk en reaksjon i nedre del av leggen, det er en reaksjon av arbeidsmengden og det er et område nær ankelen som er knyttet til leggen. Han hadde noe lignende forrige sesong og det kostet han noen kamper, vi må følge med på det og se hvordan det kommer seg. 

– Kevin Long var veldig god i forrige kamp mot Watford. Jeg har nevnt det mange ganger; vi har tro på laget, ikke bare de elleve vi sender utpå. Det er tosidig, man vil ikke miste spillerne som har gjort det bra og som har funnet seg til rette i laget og i Premier League, men samtidig er det bra for spillerne som venter på sidelinjen. De er flittige og profesjonelle og Kevin er helt klart en av dem, så han får en ny sjanse til å spille kamper, sa sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Etter å ha returnert til laget, har Chris Wood bøttet inn mål og vært en sterk bidragsyter til at the Clarets har fire seire på rad. Denne helgen møter han en av sine tidligere arbeidsgivere og skulle Burnley vinne over the Foxes, blir det en luke på ni poeng og muligheten for Europa-spill neste sesong blir godt innen rekkevidde.

– For oss er det å gå utpå der og fortsette formen og spille ball. Vi tenker ikke på det (Europa-spill) før sesongen er over og fokuserer på de neste kampene, det er det viktigste for oss. Vi er begeistret for hvordan vi spiller og at vi er på samme spor som ved sesongstart.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er fint å ha en seiersrekke og måtte det fortsette, det er godt å se at laget spiller godt og får det de fortjener. Å vinne fire på rad er ikke noe alle lag oppnår i løpet av en sesong og forhåpentligvis kan vi fortsette med det og utrette noe spesielt.

– Jeg er rimelig fornøyd (med egen situasjon). Å være ute i ti kamper hjalp ikke, spesielt midtveis i sesongen. Det bryter det opp og det ville vært fint å kunne ha fortsatt istedenfor. Jeg er glad for hvor vi er, men jeg ville likt å score et par til denne sesongen – det ville vært fint. Fansen har vært fantastisk på reisene våre og det er seks uker siden vi sist spilte på Turf Moor. Det er lenge, så det blir fint å komme hjem igjen, avsluttet toppscoreren.