Neste: Leicester

Leicester står på motsatt banehalvdel når Burnley skal prøve å nærmest sikre
7. plassen i årets Premier League-sesong.
Med seier vil the Clarets ha minst åtte poeng ned til 8. plassen, og være veldig nære en plass i neste års Europa League.

 

For Burnley er forsvarsklippen Ben Mee ute i noen uker med samme leggskade han slet med på slutten av fjorårssesongen. Derimot skal den islandske assistkongen Gudmundsson være tilbake, og kan dermed ta tilbake plassen fra Georges N`Koudou, som er usikker til kampen. Ellers er fortsatt Defour, Walters, Brady og Arfield fortsatt ute med diverse skader.

Foto: BurnleyFC.com

Etter en råsterk snuoperasjon borte mot Watford i forrige runde ligger Burnley nå seks poeng foran nettopp Leicester på 8. plass. Lørdagens motstandere tapte på sin side 1-2 hjemme for et Newcastle i storform. Begge lag kjemper om en mulig Europa League-spill som går til 7. plassen hvis et annet lag enn Southampton vinner FA-cupen.

I desember endte det motsatte oppgjøret på King Power Stadium 1-0 til vertene etter mål fra Demarai Gray i det 6. spilleminutt. Det markerte starten på en åtte kampers lang rekke med bortekamper uten seier for Burnley. En rekke som ble avsluttet av 0-3-seieren borte mot West Ham i starten av mars. Altså vant ikke the Clarets en bortekamp på tiden mellom den norske cupfinalen og den alkoholiserte Kollenhelga.

Fjorårets oppgjør ble en jevnspilt affære som den walisiske betongmuren av spiss Sam Vokes avgjorde etter å ha hjulpet til med egen hånd. Da var 1-0-seieren et viktig steg mot fornyet kontrakt i kampen mot et annet bunnlag. Nå kan altså kampen om spill på kontinentet neste sesong nærmest avgjøres.