Dyche: – Det var alt eller ingenting

Manageren var i god stemning etter kampen og spøkte løst når han ble spurt om hans taktiske bytte og forklarte at «Sam Vokes fikk 30 sekunder på seg til å score eller så ville han ikke få spille i neste kamp». Motivasjonen hjalp, for spissen trengte 22 sekunder og startet en snuoperasjon mot Watford som sikret Burnley sin fjerde strake seier. Målscoreren selv var like fornøyd.

Foto: BurnleyFC.com

Waliserens mål, på sin første ballberøring, sendte sjokkbølger gjennom Watford-fansen og stilnet dem helt to minutter senere når Jack Cork satte inn Burnleys andre for kvelden. En gledelig dag ettersom Corks mål ble gitt etter bruken av mållinje-teknologi og Burnley skriver nok en ny historie med deres fjerde seier på rad i øverste ligaen, første gang på et halvt århundre. The Clarets øyner nå i stadig grad Europa-spill neste sesong.

– Å vinne tre strake bortekamper er en flott honnør til alle involverte og det var tre fantastiske poeng idag, i en tøff kamp. Watford er et godt lag, så det å komme hit og hente hjem tre store poeng etter et par nye skader er fantastisk. Arbeidsmoralen og mentaliteten fortsetter å vokse og vi svarte fortjent etter å ha ligget under. Vi har gjort det et par ganger denne sesongen og det var et fint mål av Vokesy. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg sa til han at dersom han ikke scoret iløpet av 30 sekunder så fikk han ikke spille neste helt, og det motiverte han. Vi fikk et raskt mål nummer to og jeg føler vi dro det godt i land, så det var mer mentaliteten som fikk oss gjennom kampen idag. 

– Vi spilte mye bedre mot West Ham og West Bromwich, men vårt ønske til å vinne hjalp oss idag. Vi har hatt noen utrolige seire denne sesongen og flere som idag der det var alt eller ingenting og man må kjempe for alt hellet som man trenger i løpet av en sesong. Vi gikk aldri ut med forventninger, vi vet hva vi er og dette er et lag som kommer til å gjøre det de kan for å prøve å vinne og det syntes idag. 

– Vi er usikre på hvor lenge Ben er ute, det er en smell på leggen som plager han og det trenger litt tid til å komme seg. Johan har en mulighet neste helg hvis han kommer seg gjennom uken, så vi får vente og se. Vi har et par skadesituasjoner for øyeblikket, men hvis vi fortsetter å prestere slik vi gjør, så viser det lagmentaliteten, avsluttet sjefen.

Målscorer Vokes hyller lagets vinner-instinkt etter å ha snudd kampen og dratt i land en sterk seier. Watford gikk som kjent opp i føringen etter at argentineren Roberto Pereyra sendte hjemmelaget i ledelsen i rundt timen, men Dyche følte at en endring trengtes så da ble Sam Vokes introdusert. Tre minutter senere ledet Burnley.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en herlig seier. Guttene har det vinner-instinktet nå og vi vet aldri når vi er beseiret. Det er godt å ha i slike kamper, spesielt når man ligger under 1-0 og vil snu det. Vi fikk et frispark i en god posisjon, så jeg fikk av meg klærne så raskt som mulig for å kunne bli med på den, det var fint å kunne påvirke kampen så raskt og når ballen falt på føttene mine måtte jeg sette den inn. 

– Det er en herlig gruppe spillere, vi kommer godt overens på og utenfor banen og det tror jeg synes. Vi har troen på at vi kan fortsette dette og vi har friheten med oss til sesongavslutningen og gleder oss til å se hvor vi ender. Vi har en seks poengs luke og det er opp til oss. Det er noen store kamper som kommer og vi gjøre vårt beste og se hvor det tar oss, avsluttet spissen.