Offentlig: Danny Ings – Burnley FC-spiller

Burnley FC melder på sine nettsider at avtalen mellom AFC Bournemouth og Burnley FC angående spissen Danny Ings er i boks og 19-åringen er dermed offentliggjort som Burnleys femte forsterkning denne sommeren.

Foto. BurnleyFC.com

Like før helgen ble det gjort kjent at the Clarets fikk godkjent budet på the Cherries’ høyt verdsatte angriper, Danny Ings og at kun en medisinsk test og underskrift manglet fra å gjøre 19-åringen til en permanent forsterkning. Ings skrev under en fire-års kontrakt med Lancashire-klubben og ble Eddie Howe’s femte signering denne sommeren.

Unggutten er født i Winchester og ble først anerkjent av tidligere Bournemouth- nå Burnley-ledelse Eddie Howe og Jason Tindall, der han fikk både sin første ungdoms- og førstelagskamp.

Ed og Jason fikk meg gjennom når jeg var i Bournemouth og ga meg muligheten, så det er godt å kunne jobbe i lag med dem igjen hver eneste dag og forbedre meg som spiller, røper unge Ings. Det var flere lag som var interessert, men jeg viste hele tiden hvor jeg ønsket å være og spille; med mine tidligere ledere. Det betyr mye for meg at de er villige til å gi meg en mulighet og jeg håper å kunne tilbakebetale dem, Burnley er en stor klubb og det er godt å være her – og jeg gleder meg til å spille for dem, avsluttet 19-åringen.

Spissen har vært noe skadelidende i sin korte karriere og ble etter comebacken sendt på lån til Doncaster og etter å ha returnert til Dean Court, fikk kan etterhvert sin debut og spilte etterhvert en nøkkelrolle i klubbens Play Off-sesong. Gutten nettet åtte ganger i løpet av 28 kamper, hvor seks av dem kom på sesongens siste ni kamper og flere større klubber, blant annet i Premier League fikk opp øynene for 19-årige Ings.

Danny Ings har blitt tildelt trøye nummer 14 og er tilgjengelig til å møte Cardiff City i neste rundt, samt Carling Cup mot Barnet neste like etter.

Cherries-sjef Lee Bradbury fortalte til AFC Bournemouths hjemmeside:
Det er helt klart skuffende å miste Danny ettersom han er en god spiller med et stort potensiale, men det er en flott avtale for klubben og en vi ikke kunne si nei til.