Burnleys fremgang i Australasia

The Clarets trapper opp jakten på skjulte talenter på motsatt side av kloden i deres nye program «Strike It» som for tiden finner sted «down under» Australia. 

Foto: BurnleyFC.com

De lilla- og lyseblå har i løpet av sommeren iverksatt flere tiltak som er basert på langsiktig tankegang, der det allerede utsatte engelske, så vel som europeiske markedet er godt overvåket av store- og pengesterke klubber, har the Clarets sett seg nødt til å tenke annerledes og se til andre kanter av verden.

Deres fremtidsprosjekt som starter i vest-Australia senere denne måneden er et ledd i klubbens utviklingsmuligheter i land som Malaysia, Singapore, Thailand, Vietnam, Indonesia og Brunei. BFC’s «Strike It»-program har høstet priser for deres tilbud innen utvikling av unge og fotballglade unge i alderen fem til 13 og ledes av deres ungdomsansvarlige i Australia, Paul Wozny. Formålet er naturligvis å kunne sikre seg fremtidens spillere, men også å kunne opprette en direkte vei mellom de to øyene i Perth, som kan overføres til Turf Moor når tiden er moden.

De beste spillerne vil da få muligheten til å spille blant the Clarets’ ungdomslag og hovedrekruttør i Australasia, Jeff Taylor håper området kan være en kilde til fremtidige talenter.

Våre bånd til Australia har vært begrenset over de siste årene med kun to spillere fra vest-Australia som har spilt for ungdomslaget; Ryan Townsend og Aryn Williams. Sistnevnte er for tiden med klubben som en del av ungdomsakademiet, men etter at Paul ble en del av oss, er vi ute etter å utvide vårt australske inntak, forklarte Taylor.

Jeg er henrykt over fremgangen så langt og tilstedeværelsen av Burnley FC i vest-Australia vil ikke bare generere en større interesse, men det er også en utmerket måte å holde et øye på de yngre talentene hvert år. Lokale spillere vil se mulighetene som reelle så fort en spiller har brutt gjennom rekkene, som igjen vil oppmuntre flere til å oppfylle sine drømmer, la Paul Wozny til.