Oppdatering fra Turf Moor

Foto: BurnleyFC.com

Burnley har sin sesongoppkjøring i Irland og både manager og spillere har noen ord å fortelle. Sean Dyche uttaler seg om sin siste nysignering og lagets form, mens Jack Cork og Robbie Brady ser fram til kommende sesong.

Foto: BurnleyFC.com

Jack Cork ble gjenforent med Burnley tidligere denne uken og manager Dyche føler midtbanespillerens erfaring fra Premier League gir the Clarets mer dybde. 28-åringen kan vise til 159 kamper i PL fra Southampton og Swansea etter sitt låneopphold i Lancashire for syv år siden. Slikt kan vise seg å være gull verdt.

– Vi ønsker dybde i laget og ønsker en god konkurranse om plassene og jeg mener Jack helt klart kommer til å bringe det med sin erfaring fra Premier League, forteller manageren. Vi følte en spiller av hans kaliber, som var tilgjengelig, ville være et godt tilskudd for klubben nå og i fremtiden.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg jobbet med ungdomsutviklingen i Watford når Jack kom på lån når Brendan Rodgers var manager. Jeg vet hvor god karakter han har og alle i Burnley vil antageligvis kjenne til han bedre enn meg på grunn av hans tid her. 

– Jeg bruker begrepet sparsomt, men jeg liker tanken av spillere som vokser i klubben. Noen har vært litt lenger i andre klubber enn det de har vært her, men vi liker blandingen av å ha et åpent sinn fra en spiller der Premier League er noe nytt – for noen av våre gutter så er det kun deres andre sesong.

Foto: BurnleyFC.com

– Men jeg mener man fortsatt trenger litt erfaring i gruppen og mener det er noe vi trengte hele veien og dette er det den tredje Premier League-sesongen for min del. Vi er veldig fornøyde med å få inn Jon (Jonathan Walters) med mye erfaring og det samme med Corky, men på en annen måte så kommer Charlie inn som en nykomling og må lære av oss og lære hvordan livet i Premier League er. Det er en sunn balanse for nå- og fremtiden for klubben. 

Klubbens siste forsterkning Jack Cork håper å kunne gjenopprette et godt forhold til Burnley-fansen ved å hjelpe klubben og se fremover. Midtbanespilleren føler han har blitt en bedre spiller siden Turf Toor-dagene med over 200 kamper på CV’en og langt over halvparten av disse er fra Premier League. Den tidligere Swansea-kapteinen ser fram til sitt andre opphold på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

– Denne klubben har vær i en konstant endring de siste årene og går i riktig retning, så jeg ser veldig fram til å være her. Forhåpentligvis er jeg en bedre spiller enn den jeg var for syv eller åtte år siden, ting har endret seg og jeg har endret meg som en person. Jeg liker å tro at jeg har blitt en bedre spiller og håper jeg kan tilføye det til laget. 

– Det er en herlig gruppe gutter her som har vært veldig vennlige siden jeg ankom igår. Selv om jeg har vært her kun en dag, føles det som at det ikke blir vanskelig å slå seg til ro. Det var antageligvis den rette tiden å flytte nærmere til familiene våre og før ungene finner seg til rette i skolen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Forhåpentligvis vil de like seg her like godt fordi vi elsket det sist gang jeg var i Burnley og vi ønsker å nyte det like mye denne gang. Jeg sa at det er en annerledes klubb og jeg har kun hørt utrolige ting om treningsfeltet og det er enormt fordi vi måtte skifte på Turf Moor tidligere, legge håndklærne på bilsetet, dra til treningsfeltet, for så å reise tilbake til stadion for å skifte. 

– Jeg ser fram til å se det (Gawthorpe) og jobbe der på daglig basis og det å se fansen. Jeg hadde et godt forhold til fansen og håper å bygge på det og ha et suksessrikt år. Jeg har gode minner fra sist opphold, men i min første sesong rykket klubben ned, så det vil være hyggelig om det ble et annet utfall denne gang. De gjorde det utrolig godt forrige sesong og vi må prøve å bygge på det, så det vil være fint å være en del av det, sa Cork.

– Tidlige signeringer begynner å bli stadig vanskeligere, timingen har vært viktig for de klubbene som ønsker å gjøre endringer og vi har brukt det klokt. Det er et par andre situasjoner som kan formaliseres, så jo tidligere jo ideelt bedre, men det er ikke alltid en ideell situasjon.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er er naturlig fremdrift i enhver fotballklubb hvor spillere kommer og går, det er kun en del av forretningene. Vi har om bygget opp klaget et par ganger siden jeg har vært her og vi er antageligvis i den prosessen igjen. Det er viktig at klubben har dybde i laget og konkurranse, det er opp til guttene å vise hva de kan gjøre og de har allerede vist det. Det er opp til de nye guttene å overbevise meg at de bør spille, avsluttet sjefen.

En av de allerede ny-etablerte spillerne, Robbie Brady er klar til å sparke i gang og vise Burnley-dansen at formen hans har gjort han til et irsk idol. Clarets-vingen har den siste tiden blitt overfalt av autograf-jegere og gode ønsker, men ser fram til en stor sesong i det han ser fram til å nå nye høyder på Turf Moor.
Foto: BurnleyFC.com

– Det føles godt å være hjemme (i Irland) og det har vært en god sesongoppkjøring så langt. Vi hadde en god start på uken med trening og jeg nyter det og føler meg bra. Jeg ønsker å komme hjem i god form og det var ikke bare meg som var det, alle virket å være i god form og klare til å sprake i gang. 

– Personlig blir det en stor sesong for meg. Det er fantastisk å være del av en så herlig gruppe som vi hadde her forrige sesong, men det tok litt lenger enn forventet og det var litt frustrerende for meg – de seks månedene jeg hadde. Det var litt stopp og start, men jeg føler meg bedre nå og ser fram til å sparke i gang og ser fram til en god sesong. Jeg føler det bor mye mer i meg og håper å kunne vise det.

Foto: BurnleyFC.com

– Sesongoppkjøringen vil være til stor fordel for meg og de nye guttene som kom inn. Det vil skape en forståelse av hverandre og det viktigste er å få en god sesongstart. Det er godt å kunne spille vennskapskamp i Irland, vi kjenner noen av guttene som spiller på Shamrock-laget, så det vil være godt å se dem igjen. 

– Det er en herlig stadion og vi kommer til å se fram til det. Det blir godt å få tatt i bruk bena igjen og forhåpentligvis kan vi prestere godt og vise folk hva sesongen bringer, avsluttet Brady.