Oppdatering fra Turf Moor

Chris Wood som ny nummer ni. Kaptein Mee om sesongåpningen. Pieters ser fram til konkurransen med Charlie Taylor og the Clarets møter Sunderland i Carabao cup.

Chris Wood fikk tildelt trøye nummer 11 når han ankom fra Leeds i 2017. Siden den gang etablerte Wood et godt partnerskap med Ashley Barnes og Sam Vokes valgte å bytte beite. Vokes hadde i sin tid trøye nummer ni, men etter overgangen til Stoke ble trøyen ledig og det benyttet Chris Wood seg av.

Foto: Burnleyfc.com

Det er et draktnummer jeg liker å ha og har hatt det et par steder. Jeg hadde det i Leicester og i Leeds, så når det ble tilgjengelig ville jeg ha den og gjør det forhåpentligvis godt som nummer ni. Trøyen er ment for spissene og det jeg liker å gjøre som nummer ni. Jeg trives her og håper å kunne sparke i gang så raskt som mulig, forklarte Wood.

Wood har som nevnt etablert et godt samarbeid med Ashley Barnes og kjenner hverandre fra tiden i Brighton der de bidro til å sikre opprykk i 2010/11-sesongen. Duoen bøttet inn 43 mål seg i mellom. Chris ser fram til nok et fruktbart samarbeid med Barnes og resten av spissene, blant annet nysigneringen Jay Rodriguez.

Det virker som om vi gjør det bra for hverandre. VI har et godt samarbeid og håper å kunne fortsette i samme spor. Han (Barnes) hadde en treg sesong-oppkjøring, men startet sesongen på forrykende vis. Det er det beste ved det. Han er en toppspiss og har scoret mål hvor enn har vært. Han avsluttet sesongen på utmerket vis, det gjorde vi alle og han sparket i gang denne sesongen på rett vis.

Det er alltid konkurranse og det er det beste ved det. Vi har fire kvalitetspisser og alle prøver så godt de han for å gjøre det bra for laget og score så mange mål som mulig, avsluttet Wood.

Foto: Burnleyfc.com

Burnleys nye kaptein Ben Mee var strålende fornøyd etter sesongåpningen og en sterk 3-0 seier på eget gress. Mee tok over kapteinbåndet etter at Tom Heaton dro til Aston Villa i sommer.

Det var en god dag og en god start. Det var en sterk prestasjon i annen omgang etter en jevn første omgang og jeg tror at det laget som håndterte omgivelsene best ville komme best ut og guttene gjorde det bra. Vi ønsket å komme best ut i annen omgang og levere en god prestasjon, og det klarte de. Barnsey utnyttet sjansen, fikk et mål og vi fikk tre mål til slutt. Vi fikk et løft derfra og gjorde det bra.

Foto: Burnleyfc.com

Han er verdsatt av oss og gjør en strålende jobb hver uke. Han setter kroppen sin i skuddlinjen, scorer mål og er et mareritt å spille mot. Vi setter veldig pris på det og setter pris på han.

Det var mye snakk om sesongstarten får sist gang. Det var fint å starte med seier, men det er alt, en start. Vi må se videre og har et par tøffe kamper i vente. Arsenal borte blir en vanskelig kamp og vi trenger å prestere jobbe slik vi gjorde her og bygge videre på det. Vi reiser dit med selvtillit, sa Mee.

Foto: Burnleyfc.com

En av spillerne som hadde en strålende debut for the Clarets var Erik Pieters på venstreback. 31-åringen ble hentet i sommer som en erstatter for Stephen Ward og skal konkurrere mot «Chaz» om plassen. Nederlenderen imponerte i debuten med to målgivende, begge til Barnes, der den andre målgivende var et utsøkt levert på sølvfat.

Det viktigste er at vi ikke slapp inn mål og vant, spesielt i sesongens første kamp. Vi fikk ikke til spillet vårt i første omgang, men annen omgang var mye bedre og vi scoret noen flotte mål. Det var bra. Det er alltid fint å få noen målgivende i sesongstarten og jeg vil fortsette med det.

Foto: Burnleyfc.com

Jeg er ny i laget og guttene må bli vant til meg og jeg må bli vant med dem. Jeg tror at jo mer vi spiller sammen, desto bedre vil det gå. Vi kommer til å gi 100 % i enhver kamp og vil plukke opp så mange poeng som mulig. Målet vårt er å avslutte sesongen høyest mulig på tabellen og fikk en god start, men vi må tenke på neste kamp og være klare mot Arsenal.

Vi hadde en god sesongoppkjøring og jeg tror det var vanskelig for manageren å velge første-ellever’en. Vi har et herlig lag, en gruppe gutter som alle jobber for det samme og vi kommer til å trenge alle gjennom sesongen. Jeg kom ikke hit for å varme benken, men vet at Charlie (Taylor) gjorde det veldig bra forrige sesong. Jeg ser fram til å kjempe om plassen.

Foto: Burnleyfc.com

Jeg fikk en god debut selv om været ikke var det beste, men jeg husker for to år siden da jeg spilte for Stoke, det var en helt likt. Det regnet, kaldt og vind. det var ikke det beste været, men en god kamp. Det var ganske vanskelig fordi når de spilte med lange baller så tok vinden ballen og i begge omgangene endret ballen retning når vi var i hodedueller.

I annen omgang var var det omvendt, men det må man håndtere og jeg mener vi gjorde det bedre etter sidebytte. Vi prøvde å endre spillet, men det var krevende i første omgang fordi de hadde masse energi. De var litt bakpå i annen omgang og da fikk vi rom. Vi endret spillet vårt og fikk ballen inn i feltet deres, strakk dem litt mer og fikk mer plass på midtbanen. Jeg mener vi spilte veldig bra i annen omgang, sa Pieters.

Foto: Burnleyfc.com

Carabao cupen spilles om to uker og Burnley møter Sunderland etter å ha slått ut Accrington Stanley 3-1 i første runde. Lagene har aldri møttes i cupen tidligere.