God prestasjon, men ingen seier i London

(Arsenal 2-1 Burnley): Burnley hadde ikke vunnet over Arsenal på ti kamper. Det startet dårlig med et tidlig mål av Lacazette, men Barnes utlignet mot slutten av omgangen. Aubameyang tok tilbake ledelsen etter timen og avsluttet kampen med fem i forsvar. Mot Burnley..

Burnley stilte med det samme mannskapet som seiret over Southampton i forrige serierunde, mens Arsenal lot Lacazette og debutantene Ceballos og Luiz starte. Eventyreren Johann Berg Gudmundsson fikk sin 100.kamp for the Clarets.

Hjemmelaget startet friskt, men det tok ikke lang tid før Burnley flekket tenner og yppet seg. Erik Pieters (2′) skapte den første muligheten for the Clarets og gjestene ga ingen tegn til å sette seg bakpå og la seg overkjøre av stjernegalleriet fra London.

Arsenal fikk etterhvert et lite grep om kampen og utfordret Burnley-forsvaret med et par hjørnespark. Det tredje forsøket kom etter en kontroversielt frispark og klarte Alexandre Lacazette (12′) å lirke inn 1-0 på tross av fire Burnley-forsvarere rundt seg. Det var ikke mye om å gjøre for at Burnley fikk en umiddelbar utligning, men Ashley Barnes (14′) sendte kula like til side for mål. James Tarkowski (17′) skremte Arsenal-fansen etter et hjørnespark kort tid senere, men kula gikk på Leno fra en offside-posisjon.

Hjørnesparkene til Burnley skapte hodebry for Arsenal og førte til kaos. Hvis Burnley skulle få et mål, så ville det trolig komme fra dødball – for der virket ikke Arsenal helt trygge. Chris Wood var en konstant trussel og hadde ofte to Arsenal-spillere på seg. Midtveis i omgangen fikk Burnley et lite grep om kampen, men klarte ikke å omgjøre sjansene til mål.

Nelson (34′) og Guendouzi (40′) forsøkte seg, men klarte ikke å sette ballen forbi Nick Pope. Det gjorde derimot Burnley! I det 43.minutt fosset Burnley fremover og kula havnet hos Dwight McNeill, vingen sendte en markkryper mot feltet, traff Sokratis underveis og fant Ashley Barnes. Spissen gjorde ingen feil og utlignet på the Emirates Stadium. VAR var inne i bildet, men til ingen nytte.

Reiss Nelson sendte Arsenal tilbake i føringen i det første og eneste tilleggsminuttet, men målet ble annullert. Linjedommer vinket Nacho Monreal for offside, noe VAR bekreftet. Utmerket dømming og en herlig følelse av rettferdighet for the Clarets og de tilreisende.

Annen omgang startet friskt der Aubameyang (51′ og 59′), McNeill (53′), Matiland-Niles (57′) prøvde seg før timen spilte, men uten hell. Dermed var det duket opp for den hjemvendte sønn, Jay Rodriguez. Westwood (61′), Ceballos (62′) prøvde seg før Pierre-Emerick Aubamayeng fikk uttelling. Gudmundsson ble fratatt ballen på egen banehalvdel og kula havnet hos Aubamayeng, angriperen fosset frem og sendte ballen i nærmeste hjørnet. 2-1 til Arsenal i det 64.minutt.

McNeill (70′), Barnes (72′) og Mee (74′) sendte sine respektive forsøk over mål mens Pepes (75′) forsøk på en markkryper kunne enkelt plukkes opp av Pope. Burnley strevde med sitt offensive spill og klarte ikke å skape de store sjansene, men sørget for å holde Arsenal-forsvaret i beredskap. Det må derimot nevnes at Arsenal spilte med fem – 5 – i forsvar de siste ti minuttene for å holde på ledelsen og fulgte naturligvis opp med litt tidssløsing. Mot «lille» Burnley fra Lancashire.

Torreira (90′) skapte siste mulighet av opprinnelig tid før fjerdedommeren signaliserte fire tilleggsminutter. Burnley sikret et hjørnespark to minutter på overtid og selv Pope tok turen opp, men det ble ingen flere mål i London.

Arsenal: Leno, Maitland-Niles, Luiz, Sokratis, Monreal, Ceballos (Torreira 83), Guendouzi, Nelson (Pepe 46), Willock, Aubameyang, Lacazette (Kolasinac 71)
Innbyttere: Martinez, Chambers, Kolasinac, Mkhitaryan, Torreira, Martinelli, Pepe
Gule kort: Aubameyang 38, Luiz 90+1

Burnley: Pope, Pieters, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeill, Westwood, Cork, Gudmundsson (Lennon 71), Wood (Rodriguez 60), Barnes
Innbyttere: Hart, Bardsley, Gibson, Taylor, Hendrick, Lennon, Rodriguez

Dommer: Mike Dean