Oppdatering fra Turf Moor

Med flere kamper på den internasjonale arena som venter, har flere Burnley-spillere måttet pakke kofferten og reise til sine respektive landslag. To av dem er Michael Duff og David Edgar, førstnevnte har blitt gjen-innkalt etter et par år ute i kulden og får en etterlengtet comeback mot ingen andre enn Norge, mens Edgar som vanlig er fast inventar. Hjemme i England venter nok en reservelags-kamp, der blant annet Jon Stewart muligens kan få spille. 

Foto: BurnleyFC.com

Midtstopper Duff har vært fast inventar i Burnley-troppen, når skadefri og etter fire år uten landslagsspill kom den gledelige telefonen fra den nord irske sjefen. Duff, som er født i Belfast, brukte ikke lang tid til å tenke seg om og dermed venter Norge på Windsor Park imorgen kveld.

– Jeg trodde jeg var ferdig og derfor overrasket det meg når jeg fikk telefonen, sa 34-åringen. Men det er hyggelig med anerkjennelse for å gjøre det bra denne sesongen. Manageren (Michael O’Neill) ringte meg rundt tre uker siden og forhørte seg om mine tanker rundt en retur, man ønsker alltid å spille får ens nasjon så det var en hyggelig overraskelse. 

– Jeg hadde ikke lagt opp, men hadde ikke spilt mye på grunn av kneskaden og tror at min siste innkallelse var for rundt tre- og et halvt år siden. Den nye sjefen sa at han hadde sett meg spille fire-fem ganger denne sesongen, likte det han så og håpet at jeg kunne tilføye et par kamper på CV’en.

O’Neill erstattet Nigel Worthington og har med seg en trio fra Lancashire; nevnte Michael Duff, Martin «Pato» Paterson og Josh McQuoid som alle har mulighet til å bistå Nord Irland med å nå VM i 2014.

– Det er det samme på klubbnivå, når det kommer en ny manager får alle en sjanse til å vise seg fram. Det kommer til å være tøft for meg fordi det er noen veldig gode spillere foran meg i køen og jeg kan ikke se for meg å starte til fordel for Jonny Evans som spiller for Manchester United hver uke. Men bare det å være i varmen igjen er hyggelig, det er en ny utfordring og neste helg satser vi på å rette opp ting (Watford), avsluttet forsvareren.

Foto: BurnleyFC.com

Duff, Pato og McQuoid er ikke de eneste som skal ut på den internasjonale arena; David Edgar skal også representere sitt hjemland, Canada, som møter Armenia på Kypros imorgen. Forsvareren har allerede sikret seg åtte kamper og håper naturligvis på mer.

– Det er en opptrapping til den store kampen vi har mot Cuba i sommer, så det er spennende. Vi nærmer oss det avgjørende stadiet, så det å kunne spille for egen nasjon er alltid en ære – jeg ønsker ikke å selvtilfreds, men hvis jeg starer, så ønsker jeg å bli værende på laget, sa Edgar.

I mer hjemlige trakter har de lilla- og lyseblås reservelag en kamp mot Wrexham i dag. En av dem som starter kampen etter å ha slitt litt med ryggplager er keeper Jon Stewart, burvokteren returnerer til startoppstillingen etter det overraskende tapet over Oldham forrige uke.

I samme kampen er Brian Jensen, Zavon Hines og Daniel Lafferty inkludert, mens Wes Fletcher må stå over takket være en ankelskade. Derimot har Joe McKee, Ross Wilson og Dominic Knowles, samt fire andre fra ungdomslaget mulighet til å vise seg fram.

Burnley: Stewart, Williams, Lafferty, McKee, Easton (c), Anderson, Wilson, Howieson, Hines, Knowles, McCartan.
Innbytter: Coleman, Conlan, Evans, Gilchrist, Woodhead.

Wrexham: Gray, Tomassen, Smith, Clowes, Stephens, Hunt, Tolley, Morton, Owen, Wright, Anoruo.
Innbytter: Marsh, Parle, Evans, Salathiel, Fargin.