Overbevisende tap på Bramall Lane

(Sheffield Utd. 5-2 Burnley): Manuel Benson fikk herje med hjemmelaget i første omgang, men Burnley slet defensivt i annen omgang, noe Sheffield utnyttet til det fulle og snudde kampen fra 1-2 til 5-2.

Burnley startet friskt på Bramall Lane, men det var hjemmelaget som var mest offensive innledningsvis. Sheffield kom nærmest med en tidlig mål fra hjørnespark, men the Clarets var effektive i forsvar og avverget det de ble møtt med.

I det 15.minutt ble Burnley tildelt et hjørnespark som gikk helt ut og til Maatsen som fikk løpe uhindret og la inn i feltet. Ballen ble klarert av Robinson og havnet rett i føttene på Manuel Benson som også fikk gå upresset og klinket til. Ballen gikk i en fin bue og nok en gang forsøkte Jack Robinson å klarere, men endte med å endre ballens retning og gikk i mål. Manuel Benson tok æren, selv om det var selvmål og 1-0 til Burnley i det 16.minutt!

Benson (23′ og 24′) og Beyer (26′) kom til noen spennende muligheter, men Sheffield United utlignet like før halvtid – fra hjørnespark. Kule ble lagt inn fra flagget og havnet hos McBurnie som nikket videre til Iliman Ndiaye som fra kort hold fikk fot på ballen og sende ballen forbi Muric fra kost hold. 1-1 i det 29.minutt. Kontroversielt mål da det nok ikke skulle vært hjørnespark.

Zaroury (31′) og Maatsen (32′) forsøkte å svare umiddelbart, der sistnevnte traff tverrleggeren. Harwood-Bellis (43′) reddet et McBurnie-forsøk på streken, så the Clarets måtte gjøre noe. Keeper Fodderingham kastet ballen til Jack Robinson som hadde masse rom og plass til å kunne foreta seg hva som helst. Manuel Benson fosset fra, kranglet til seg ballen, fintet unna Robinson og hadde fritt fram mot mål. Der gjorde han ingen feil og sendte ballen i lengste hjørne, 2-1 til Burnley i det 45.minutt! For en prestasjon!

Etter sidebytte var det nok en gang hjemmelaget som startet best. Et klarert innkast havnet etter hvert tilbake i Burnley-feltet der Oli McBurney stupte inn og utlignet for Sheffield United og 2-2 i det 48.minutt. Samme mann satte inn 3-2 i det 56.minutt, men var i offside og målet ble annullert.

The Clarets slet med dødballer og i det 64.minutt ble ballen sendt inn fra flagget og rett på hodet til Jack Robinson som traff tverrleggeren og på returen ble det litt klabb og babb, før den igjen havnet på foten til samme mann som sendte kula i mål fra kort hold. 3-2 til hjemmelaget.

McBurnie (66′, 67 og 68′) forsøkte seg, men det var nok en gang på et hjørnespark at the Clarets skulle straffes. Innlegget ble klarert og igjen ble det klabb og babb, denne gang havnet ballen hos Anel Ahmedhodzic (69′) som vant ballen, vente og sendte inn 4-2 fra kort hold.

Fallet ville ingen ende ta og i det 73.miunutt sto det 5-2 til hjemmelaget. Et langt innlegg havnet hos Baldock som trakk fram en kjemperedning av Muric og returen gikk til Oli McBurnie som sendte ballen i nærmest åpent mål. Skrekkelig forsvarsarbeid av the Clarets – selv om Baldock var i offside-posisjon. Harwood-Bellis (88′) forsøkte seg før fjerdedommeren la til seks tilleggsminutter og kampen ble blåst av.

Sheffield Utd.: Foderingham, Ahmedhodzic, Egan, Robinson, Baldock (Brooks 90+2), Stevens, Norwood, Fleck (Arblaster 90+2), Osborn, Ndiaye, McBurnie (Sharp 81)
Innbyttere: Davies, Basham, Clark, Arblaster, Khadra, Brooks, Sharp
Gule kort: Stevens 26, McBurnie 75

Burnley: Muric, Maatsen, Beyer, Harwood-Bellis, Vitinho, Cork, Cullen, Zaroury (Taylor 77), Bastien (Berg Gudmundsson 58), Tella (Dervisoglu 77), Benson (Roberts 77)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Egan-Riley, Roberts, Taylor, Berg Gudmundsson, Barnes, Dervisoglu
Gule kort: Cullen 52, Tella 75, Cork 79, Beyer 79