Overgangsrykter

Fjorårets sesong gikk over all forventning for Burnley som til slutt endte på 16. plass i Premier League, med seks poengs klaring til nedrykksplassen. Det var egentlig aldri noen tvil om at kontrakten kom til å bli sikret, men laget går nå den vanskelige andresesongen i møte.

Det var først og fremst den gode hjemmeformen som reddet Burnley fra trøbbel forrige sesong, og Sean Dyche må derfor hente inn nye spillere som også kan hjelpe klubben med å prestere på bortebane. Laget fra Turf Moor kan selvsagt glemme å konkurrere om de største stjernene, og det handler i mange tilfeller om å lage gull av gråstein.

​Kommer Robertson?

​En av spillerne som ryktes inn til Burnley er Andrew Robertson fra Hull. Den skotske landslagsbacken har spilt 99 kamper for tigrene, og mange bookmakere holder Burnley som favoritt til å signere forsvarsspilleren og dermed hjelpe klubben i det som sannsynligvis blir en kamp mot nedrykk. De fleste bookamere gir i øyeblikket odds fra 2,50 på at Burnley må ta den tunge veien ned  til Championship neste vår. Derfor frister det kanskje å opprette en konto på en spillside, sånn at du kan benytte deg av en av de mange innskuddsbonusene som tilbys på både odds og casino. Man skal selvsagt ikke se bort fra at Sean Dyche kan trylle fram nye underverker, og at laget hans klarer å beholde plassen i divisjonen, men da må nok flere nye forsterkninger på plass i løpet av overgangsvinduet.

Hjemmepublikumet håper å se nye fjes på Turf Moor den kommende sesongen. Bilde: Adam Haworth

Ny spiss er ønsket

En annen spiller som har blitt koblet til Burnley den siste tiden er spissen Britt Assombalonga som har laget 30 mål på 65 kamper for Nottingham Forest. Skogvokterne er som vanlig i økonomiske problemer, men ryktene fra balløya sier at det er nedrykkerne fra Middlesbrough som er favoritter til å sikre seg signaturen hans. Dette kan allikevel endre seg brått, og overgangsmarkedet er ofte et avansert puslespill hvor det er vanskelig å forutsi hvor de forskjellige spillerne kommer til å ende opp. Mange utenforstående faktorer er med på å påvirke, og både agenter og selgende klubb har ofte større mulighet til å påvirke en overgang enn selve spilleren. Et godt eksempel på dette er Robbie Bradys overgang til Burnley i januar. Norwich-spilleren var ryktet til både Crystal Palace og Burnley, og oddsen for at han sluttet seg til en av de to klubbene gikk opp og ned som en jo-jo i løpet av januar.

Bekreftede kjøp og salg

Enn så lenge har det vært veldig stille på overgangsfronten på Turf Moor, noe som kan tolkes på to måter: Klubben har i is i magen, eller den sliter med å få tak i spillere som ønsker å flytte til Nordvest-England. Den eneste nye spilleren foreløpig er Rouwen Hennings som har vendt tilbake fra et låneopphold i Düsseldorf. I slutten av juni er det bekreftet at to spillere forlater Turf Moor. Joey Bartons triste endelikt er vel kjent for de fleste, og han får følge av venstrevingen Michael Kightley. Barton var utrolig viktig i opprykkssesongen for to år siden, men nå er det på tide at klubben ser framover og forhåpentligvis får inn flere nye og unge spillere når oppkjøringen starter for alvor i juli.