Overtids-Barnes sikret seieren!

Burnley logo stor

crystal palace fc(Burnley 3-2 Crystal Palace): Burnley fikk en tidlig ledelse takket være Sam Vokes og en perle av Gudmundsson. Etter sidebytte ga gjestene fra London alt og ti minutter senere sto det like etter et Wickman-mål og Benteke-straffe. Ashley Barnes ble satt ut på og innbytteren ble helten etter å ha satt inn seiermålet tre minutter på overtid!

Stephen Ward var som kjent skadet, men er verdig erstatter i Jon Flanagan kjempet på venstrebacken. Burnley fikk en pangstart på kampen og allerede etter 2 minutter hadde hjemmelaget tatt føringen, et Burnley-angrep fikk Lowton til å fyre av en salve mot Palace-målet, keeper måtte gi retur og rett i bena på Sam Vokes som fikk kranglet ballen i mål fra kort hold, 1-0 til Burnley!

Gjestene jobbet hardt og Zaha (12′) kom til en flott mulighet til å utligne, men støtte på Tom Heaton som reddet mesterlig. Det skulle ikke mange pustepauser senere før det var på tide med litt islandsk-magi; Sam Vokes sendte en herlig stikker til Johan Berg Gudmundsson på midtbane, islendingen satte fart og fosset fremover mot Mandanda i mål. Et knallhardt skudd i nettet og Burnley ledet 2-0 i det 13.minutt.

Det roet seg litt ned derfra der begge lag spilte god fotball og like etter halvtimen var det Palace og Townshend som var nære. Fram mot pause var det Hendrick og Benteke som skapte noe nevneverdig. Ette sidebytte var Burnley første ute og det var Sam Vokes som sto for en dobbeltsjanse, men Mandanda reddet mesterlig begge gangene.

Like før timen satt Alan Pardew Connor Wickham utpå og det skulle vise seg å være et taktiskt trekk, for minuttet senere hadde spissen utlignet etter en herlig levering av Zaha, et flott mål som ble sendt i øverste hjørne. 2-1 i det 60.minutt.

Det ble en del hjørnespark til gjestene, samt to gode forsøk av Benteke. Når klokken viste ti minutter igjen av kampen var Palace i angrep; Townshend på høyreside fosset fremover og la inn i feltet, ballen traff Matt Lotwons arm, masse skrik av bortelaget og dommeren pekte på straffemerket. Meget billig. Christian Benteke gjorde ingen feil fra straffemerket og utlignet. 2-2.

ashley-barnes-jublerGjestene fikk følgelig blod på tann og satte inn et ekstra press, men i det 86.minutt var det Sean Dyche sin tur til å sette inn en super-innbytter: Ashley Barnes. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og i det tredje av disse fant magien sted. Barnes og Gudmundsson fosser fremover, Barnes sender kula til islendingen på høyre side, som får flere gule skjorter på seg – sender da ballen lekkert tilbake til Barnes som står så å si alene med keeper. Skoen lades, skolissa tennes og ballen er i nettet. 3-2 til Burnley i det 93.minutt.

Palace fikk seg et støkk, men var ikke villige til å gi seg uten kamp og minuttet senere kunne det ha stått 3-3 når Townshend sendte avgårde en salve som traff stolpen.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Flanagan, Gudmundsson, Marney, Hendrick (Barnes 86), Defour (Tarkowski 74), Arfield (Boyd 65), Vokes.
Innbyttere: Robinson, Kightly, Gray, Bamford, Barnes.

Crystal Palace: Mandanda, Kelly (Fryers 59), Dann, Delaney, Ward, Cabaye, McArthur (Ledley), Puncheon (Wickham 59), Townsend, Zaha, Benteke.
Innbyttere: Hennessey, Flamini, Tomkins, Lee Chung-Yong, Ledley